Társoldalunk:
Hírlevél

Frank Williams már túl gyenge az utazáshoz

2017.09.11. 13:55

A 75 éves csapatalapítóról a lánya, Claire árulta el, hogy nem tudna részt venni a versenyeken. Mostantól a terhessége miatt ő sem fog, de nem tett le arról az álmáról, hogy újra győztessé tegye a csapatát.

A csapatalapító Frank Williamst, aki még 1986 márciusában, egy autóbaleset során bénult le, már régóta nem láttuk egy versenyen sem, és a lánya – az istállóját a távollétében irányító Claire – elárulta, hogy megrendült egészsége miatt nem is alkalmas az utazásra. A Forma-1 75 éves legendája a tavalyi Olasz Nagydíj után tüdőgyulladást kapott, utána hónapokig kórházban volt, csak október végén térhetett haza.

Claire szerint Frank mostanra jól van, és még mindig megszállottan rajong a sport iránt.

Az egész élete az F1-ről szólt, és szól ma is

– nyilatkozta a Bild am Sonntagnak. – Nagy kár, hogy többé nem utazhat, pedig ugyanúgy szereti a sportot, mint a legelső napon."

Frank és Claire Williams tavalyForrás: Origo

„Amikor látom, a családom milyen változásokon ment keresztül, hiányoznak a szüleim a versenyekről – tette hozzá. – A pályákon nőttem fel, és emlékszem, hogy anyukám és apukám mindig itt voltak, most viszont már nincsenek. Egyedül maradtam."

Az idei szezonból hátralévő futamokon már a 41 éves Claire sem lesz jelen, mert gyermeket vár.

A Williams eredményei eddig elmaradtak a várttól, az ígéretes kezdet ellenére szűk feleannyi pontot szereztek, mint a Force India, és még a konstruktőri 5. helyük sincs biztonságban.

„Számunkra csalódás volt ez az idény, borzasztóan frusztráló – ismerte el Claire Williams. – Más csapatok sokkal jobb munkát végeztek az autójuk fejlesztése terén, mint mi. Az F1 az utóbbi egy-két évben is rengeteget változott."

„A Ferrarinak, a Mercedesnek, a Red Bullnak rengeteg pénze van, de költségkorlátozás nincs, a motorszabályok egyelőre ugyanazok, nem érkeztek új gyártók – rengeteg tényező van ellenünk. Ennek ellenére soha nem fogom feladni az álmomat, hogy újra győzni lássam a Williamst, mert abban a pillanatban, amikor kialszik benned a tűz, akár foghatod is a cuccodat, és hazamehetsz. Márpedig én nem ezért vagyok itt."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!