Társoldalunk:
Hírlevél

Így vezette Schumacher fia legendás édesapja autóját

2017.09.09. 07:56

Különleges felvétel került elő Mick Schumacher bemutató köréről, amit édesapja egyik 1994-es Benetton-Fordjával tett meg Michael Schumacher első győzelmének 25. évfordulóján.

Megható pillanatokat láthattak a Belga Nagydíj előtt a sportot figyelemmel követő nézők, hiszen Michael Schumacher fia, Mick bemutató kört teljesített édesapja egyik 1994-es Benetton-Fordjával a rekordbajnok első, 1992-ben elért F1-es futamgyőzelmének 25. évfordulóján. Az autóra műszaki és biztosítási okokból esett a választás.

A B194-es napjainkban a Schumcher-kiállítást rendező Motorworld tulajdonában áll, ők is készítették fel, a feltételezett történetéről itt írtunk korábban. Ezúttal Micknek adták kölcsön a nem mindennapi körre, ami gyorsnak ugyan nem nevezhető, de Mick féloldalas sisakja, valamint az autó gyönyörű állapota és hangja révén könnyen nosztalgikus hangulatot ébreszt.

Ez volt az első alkalom, hogy Mick nyilvánosan F1-es autót vezetett, az idén az F3-as Európa-bajnokságban szerepel, de egyelőre messze van attól, hogy a világbajnokság mezőnyébe kerüljön, de édesapja egykori ellenfele, Mika Häkkinen szerint Mick is eljut majd az autósport csúcsára, és F1-es versenyző lesz.

Michael Schumacher állapotával kapcsolatban továbbra sincs hiteles információ.

A napokban a korábbi F1-es pilóta, Philippe Streiff a Daily Star című brit bulvárlapnak azt mondta, Schumacher talán soha sem fog 100%-osan felépülni, de „mindig abban reménykedem, hogy visszatérhet a külvilág elé a rajongó számára.” A Schumacher-család szóvivője, Sabine Kehm ezúttal is elejét vette a spekulációnak, és kijelentette, hogy Streiff nem áll közel a családhoz, és Schumacher állapota továbbra sem közérdekű információ.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!