Vágólapra másolva!
Hamiltonon és rajta kívül csak egyetlen pilótának lesz két szett lágy gumija az utcai pályán, Vettel készletében azonban az is furcsaság, hogy a szuperlágy keverékből mindössze egyetlen garnitúrát kap. Az ultralágyakból mindenki alaposan betárazott.

A jövő hétvégi Szingapúri Nagydíjon a Pirelli a termékpaletta legjobban tapadó darabjait, az ultralágy, a szuperlágy és a lágy gumikat teszi elérhetővé. A trend nem szakad meg, és az aktuális legkeményebb fajtából, ezúttal a lágyból megint csak a látszat kedvéért rendeltek a csapatok, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel és Pascal Wehrlein kivételével mindenkinek egyetlen szettje lesz belőle.

A lila jelölésű ultralágy keverékből természetesen mindenki alaposan betárazott, a pilóták 9-10 garnitúrát használhatnak,

leszámítva a Haas párosát, akiknek 8 jut, cserébe viszont mindenkinél több szuperlágyat választottak a készletbe. Utóbbiból Vettel gyűjteménye érdekes, hiszen mindössze egyetlen szettje lesz belőle, a többieknek 2-3. Ez azt jelenti, hogy ha a versenyen be akarja vetni ezt a keveréket, előzőleg nem lesz alkalma a tesztelésére.

Ennyi szettet rendeltek a csapatok a versenyzőiknek az egyes keverékekből Szingapúrra Forrás: Pirelli

Csapattársak közötti eltérések az ultralágy gumik esetében kizárólag a Saubernél, a szuperlágyak esetében a Ferrarinál és a Mercedesnél vannak. Ez arra utal, hogy a pénteki szabadedzésen Hamilton és Vettel a lágy, Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton pedig a szuperlágy keveréken végezhet majd versenyszimulációt.

Tavaly a győztes Nico Rosberg kétszer cserélt kerekeket a futamon, a három kiállásos taktikát választó Daniel Ricciardo azonban a célig a frissebb gumikon ráesett a nyakára - őt ironikus módon pont a Mercedes hozta helyzetbe azzal, hogy a szenvedő Hamiltont ilyen stratégiára állították át, és a Red Bull azt másolva védekezett ellene. Ha egy körrel tovább tart a verseny, valószínűleg Ricciardo nyert volna.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!