Társoldalunk:

Vettel és Webber már csak röhögnek a balhéikon

2017.09.06. 10:49

Vettel szerint a versenyzők közötti párbeszéddel bármelyik csapatnál meg lehet előzni, hogy végzetesen megromoljon a kapcsolatuk. Egykori csapattársával már képesek együtt nevetni a Red Bull-os botrányokon.

Idén nem az élbolyban, hanem a középmezőnybe tartozó csapatoknál, a Force Indiánál és a Toro Rossónál a legproblémásabb a versenyzők kapcsolata egymással. A nyári futamokon Esteban Ocon és Sergio Pérez többször összeakaszkodott, ezért az előző futam előtt a Force Indiának meg is kellett fegyelmeznie őket.

A két pilóta Monzában tiszta vizet öntött a pohárba, és Sebastian Vettelt is megszólaltatták a témában, hogy fejtse ki a véleményét arról, menthetetlenül elfajulhat-e két csapattárs háborúja.

Szerintem nincs olyan határvonal, ahonnan nincs visszaút, ha átléptük

- mondta a Ferrari versenyzője Monzában. - Mindig lehet beszélni egymással. Legyünk őszinték, a pályán időnként nem minden úgy alakul, hogy az mindkét felet kielégítse."

Webber és Vettel Malajziában, az elhíresült "Multi 21" botrány utánForrás: 2013 Getty Images/Clive Mason

"Nem hiszem, hogy létezett volna bármikor olyan versenyző, aki rossz szándékkal közelített a csapattársához vagy bárki máshoz. Az viszont biztos, hogy a csapattársak közötti küzdelem mindig élesebb." Azt mondta, "a volán mögött egoistának kell lenni, ugyanakkor mindenki a legjobbat akarja a csapatnak."

Természetesen nem véletlen, hogy pont őt kérdezték meg az újságírók, hiszen bőven tud mit mesélni a Red Bullnál töltött évekről. Akkor számos alkalommal konfliktusba keveredett az ausztrál Mark Webberrel, aki azóta már visszavonult.

Markkal jelenleg nagyon jó a kapcsolatom. A távoli múltról is beszéltünk már, és már képesek vagyunk nevetni rajta

- nyilatkozta Vettel. - Mindkettőnknek megvan a saját nézőpontja a korábbi eseményekről. Eltérnek, de ez normális."

2010-ben például összeütköztek Törökországban, három évvel később Malajziában pedig Vettel a csapat utasítását semmibe véve megtámadta Webbert, és elvette tőle a győzelmet. Ez volt a Red Bull "Multi 21" néven elhíresült botránya.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!