Társoldalunk:
Hírlevél

A Haasnál úgy érzik, az FIA pikkel rájuk

2017.09.05. 17:14

A csapatfőnök szerint rendre pórul járnak a logikátlan ítélkezés miatt, amire magyarázatot vár. Tudja, hogy nehéz a sportfelügyelők feladata, de elvárja a következetességet.

A Forma-1-es sportfelügyelőkről alkotott negatív vélemények hosszú listájához hozzácsaphatunk egy újabbat: a hétvégi Olasz Nagydíj után a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner dohogott nyilvánosan miattuk. A sportfelügyelők testületét, amelynek összetétele versenyről versenyre változó, a gyakran hallott kritikával illette, vagyis a logikátlan ítélkezésre panaszkodott.

"Tudom, hogy nem könnyű a munkájuk. Én nem szívesen csinálnám, ezért nem is csinálom - mondta.

Aki viszont csinálja, az szerintem legyen benne következetes."

"A következő, szingapúri versenyzői eligazításon szerintem szóba kerül a téma, hogy jobban megértsük, ki mikor kap büntetést, mert nekem a sportfelügyelők következetlensége jelenti a legnagyobb rejtélyt."

A Haasnál úgy érzik, a sportfelügyelők kettős mércét alkalmaznakForrás: AFP/Luca Bruno

A Brit Nagydíj időmérője után Steiner azért akadt ki a sportfelügyelőkre, mert nem adtak büntetést a Romain Grosjeant szerintük feltartó Lewis Hamiltonnak. A francia pilóta akkor kettős mércét reklamált, és úgy vélte, fordított szereposztásban őt simán hátrébb dobták volna a rajtrácson.

Monzában a Max Verstappen által a pályán kívülre terelt Kevin Magnussen esete váltotta ki a Haas haragját: a sportfelügyelők úgy látták, itt nem történt leszorítás, mert a Red Bull már előrébb járt a féktávon. A dánhoz hasonlóan Steiner sem érti, Verstappen hogy úszta meg a szankciót, holott Magnussent hasonló vétségért elmeszelték Magyarországon.

OLVASNIVALÓ

"Nagy a következetlenség, és ahogy korábban is említettük, úgy néz ki, a Haas sokszor rosszul jön ki ebből - jelentette ki a csapatfőnök.

Biztosítottak minket (az FIA részéről), hogy ez nincs így, nem kezelnek elfogultan, de biztos vagyok benne, hogy mégis."

"Amikor szabálytalanságot követünk el, legyen szó balesetről vagy bármi másról, minket mindig megbüntetnek. Ezt kicsit nehéz megértenünk. Azt akarjuk, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba. Vajon megteszik ezt valaha? Nem tudom. Következetlenség van."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!