Társoldalunk:

Hamilton megdorgálta a rajt előtt a mellőle induló újoncot

2017.09.03. 17:53

A kanadai tinédzser viccelődve azt mondta, együttérzett a háromszoros világbajnokkal, mert egy tapasztalatlan újonc rajtolt mellőle. Stroll ismét megmutatta, hogy nem véletlenül van az F1-ben.

Az Olasz Nagydíj időmérőjén kialakult káosz és a rajtbüntetések révén az újonc Lance Stroll rajtolhatott Lewis Hamilton mellől az első sorból. Stroll minden idők legfiatalabb pilótája, aki bejutott az első rajtsorba, miközben Hamilton nagy lehetőséget kapott, hogy átvegye a vezetést a világbajnoki pontversenyben, és végül élt is vele.

Strollt már a verseny előtt bíztatták a Williamsnél, hogy ne finomkodjon Hamiltonnal a rajtnál, és támadja a háromszoros világbajnokot, akitől az esélyesség terhe miatt óvatosságot vártak, de Stroll azt mondta, Hamilton is elbeszélgetett vele a rajt előtt, és tudták egymásról, hogy nem kell rajtbalesettől tartani.

Hamilton esélyt sem adott Strollnak a rajtnál, ezt Ocon is kihasználtaForrás: AFP/Miguel Medina

„Együtt éreztem vele, biztosan nagyon ideges volt, hogy én rajtolok mellőle, ilyen jellegű tapasztalatok nélkül – mondta Stroll a Sky Sportsnak. – Azt nem árulom el, hogy miről beszélgettünk a rajt előtt, nem lenne helyes. Jóban vagyunk Lewisszal, tudja, hogy nem csinálok hülyeségeket, megvan a tisztelet, és ő is bízott bennem, amikor a verseny előtt csevegtünk.”

Nem aggódott amiatt, hogy nekimegyek az első kanyarban.”

Stroll később azt mondta, hogy Hamilton nem rajtolt jól, és ez őt is visszatartotta az 1-es kanyarnál, Esteban Ocon ezért tudta megelőzni őt a 3. rajthelyről. Stroll később az egész versenyen támadta a francia pilótát, a bokszban sem tudott előzni, mert a szokásos 2-2,2 másodperc helyett 4,4 másodperc alatt végeztek a szerelői, majd elfékezte az egyik kerekét.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

„Hatalmas folt alakult ki a gumin, de a versenyzés már csak ilyen – nyilatkozta Stroll, aki alig látott ki az autóból a vibráció miatt, és a verseny végén védekezés közben Felipe Massával is összekoccant. – Nagyon jól éreztem magam, minden ilyen alkalommal rengeteget tanulok, ahogy Bakuban is. Úgy érzem, egyre jobb leszek” – tette hozzá, és az időmérőt emelte ki a hétvége fénypontjaként.

Nagyon különleges pillanat volt a számomra, megmutathattam, hogy ilyen körülmények között mire vagyok képes.”

Strollhoz hasonlóan Massának is kalandos versenye volt, már a 3. körben összeakadt Max Verstappennel, később csapattársával is koccant, és Sergio Pérez támadásait is vissza kellett vernie. „Ez mindenképpen remek eredmény a csapatnak, hiszen 10 pontot szereztünk a két autóval. Szívesen csatáztam, Lance-szal szerencsére nem történt semmi baj, és sikerült célba érnünk” – kommentált.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!