Társoldalunk:

Kubica nem számít újabb tesztre a szezon végéig

2017.09.02. 18:34

A Renault csapatfőnöke nemrég azt mondta, még nincs meggyőződve arról, hogy Robert Kubica képes versenyezni az F1-ben. Más csapatok is érdeklődnek iránta?

Életveszélyes ralibalesete óta először látogatott el F1-es versenyhétvégére a BMW és a Renault korábbi pilótája, Robert Kubica. A lengyel pilóta a Hungaroringen itt volt, de akkor csak a tesztre érkezett meg a pályára, és menedzsere, Alessandro Alunni Bravi szerint most is csak barátait akarta üdvözölni, más célja nem volt a látogatással.

„Az emberek megveregetik a vállát, így mutatják ki, hogy mennyire szeretnék, ha visszatérne az F1-be – mondta Bravi a Motorsport.com-nak. – Ez extra lökést ad neki. Örömmel hallja a pozitív megjegyzéseket, és látja, hogy az emberek szívesen látják őt” – tette hozzá, és kijelentette, nem csak a Renault-nál figyeltek fel a lengyel versenyző teljesítményére a hungaroringi teszten.

Kubica letette a névjegyét a HungaroringenForrás: Farkas Péter - GPhírek

„Az biztos, hogy a teszt sokkal jobban alakult annál, amire mindenki számított, még az F1-es paddockban is. Van iránta érdeklődés az F1-ben és azon kívül is” – vélte Bravi, szerinte Kubicának a legkézenfekvőbb alternatíva az LMP1-es kategória lehet, de arra nem tért ki, hogy a gyári istállók távozása után melyik csapat jöhet szóba.

A hungaroringi teszt nagyon pozitív volt a teljesítmény és a következetesség terén is, Robert nagyon jól érezte magát.”

„Mondhatjuk, hogy a teszt után Robertben már nincsenek kétségek, és korlátozások nélkül tud F1-es autót vezetni. A következő lépést még nem tudjuk. Továbbra is keresgélünk, és próbáljuk kitalálni, hogy mi a legjobb lépés a számára. Nem kell sietnünk, mert a szezon vége előtt nem lesz újabb teszt. Most nincs nagyon mit mondani, egy olyan csapatot kell találnunk, ami tényleg akarja őt.”

Ez abból a szempontból problémás, hogy a Renault Sport Racing ügyvezetője, Cyril Abiteboul még nincs meggyőződve Kubica képességeiről, és nem tudni, hogy az enstone-i istálló hajlandó-e várni a szezon végéig, hogy megnevezze Nico Hülkenberg csapattársát. Bravi szerint azonban Kubica most nem munkát keres Monzában.

Nincs stratégia, Robert az utolsó pillanatban döntötte el, hogy eljön, semmit sem terveztünk el előre.”

„Nem folyik semmi a háttérben, ezt elmondhatom. Egyszerűen örült, hogy beugorhat a paddockba. Nagyon hálásak vagyunk a Renault-nak, hogy lehetőséget adtak neki, szerintem mindenki látta, hogy Robert mire képes. Nem hinném, hogy a paddock a legalkalmasabb hely arra, hogy tárgyaljunk másokkal. Ő most lazít, nem az F1-en jár az esze, és nem a tárgyalásokon rágódik.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!