Társoldalunk:
Hírlevél

Strollnak emésztenie kell, hogy megdöntötte Verstappen rekordját

2017.09.02. 20:52

Két fiatal pilóta is bravúrosan szerepelt az időmérőn, közülük Lance Stroll Max Verstappen egyik rekordját is átadta a múltnak. Ő nem számít dobogóra a futamon, Esteben Ocon ellenben a legjobb három között akar végezni.

Az Olasz Nagydíjon zöldfülű pilóták indulhatnak az élről rajtoló Lewis Hamilton mögül, név szerint Lance Stroll és Esteban Ocon. Ők alapból a szintén megsüvegelendő 4-5. helyet kaparintották meg az esőáztatta időmérőn, de az előttük végző Max Verstappent és Daniel Ricciardót a mezőny végére süllyesztik a büntetéshalmazok.

A williamses Stroll kezdettől fogva nagyon jól muzsikált a nehéz körülmények között, noha állítása szerint még sohasem vezetett F1-es modellt ilyen zuhéban. "Jónak éreztem az autót, szimplán jól szórakoztam. Még sohasem vezettem F1-es autót esőben, úgyhogy egyszerűen csak bedobáltam a kanyarokba" - mondta.

Stroll végig ott volt a szeren. Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Miguel Medina

"Az egész időmérőn tudtam, hogy ütőképesek vagyunk, ráéreztem, hol a legjobb a tapadás a féktávokon és a gyors kanyarokban, az 1-es és 2-es Lesmóban - magyarázta. - Folyamatosan építkeztem, majd a Q3-ban minden összeállt, és jó lett a végeredmény."

A futamra nem akart jósolni, egyszerűen igyekszik a feladatára koncentrálni. Szerinte túl optimista célkitűzés lenne a dobogó, bár viccesen megjegyezte: "Este elmormolok néhány imát, remélve, hogy holnap is lesz eső, de ez amúgy nem valószínű."

Egyébként Max Verstappen egyik rekordját is átadta a múltnak, amit a Red Bull pilótája tavaly Spában állított fel. "Egyelőre élveznünk kell a pillanatot, ez nagyon különleges nap volt - nyilatkozta Stroll. - Bakuban (a vasárnap) szintén, ott minden idők legfiatalabb újonca lettem a dobogón, most meg a valaha volt legfiatalabb pilóta az első rajtsorban. Ezt még emésztenünk kell."

Ocon a dobogóra tör

Strollhoz hasonlóan a Force Indiát vezető Ocon is legyőzte rutinos csapattársát, bár a Q2-ben 2 ezreden múlt, hogy ő, és nem Sergio Pérez jutott tovább. A francia vérmesebb reményekkel készül a holnapi versenyre, igenis a dobogóra pályázik.

"Ez lenyűgöző. A csapat ilyen eredményt érdemel, hiszen minden téren borzasztó keményen dolgozik - jelentette ki. - Az autó ma ragyogóan ment, tökéletes volt a balansza, feszegethettem vele a határokat. Most már csak annyi a dolgunk, hogy a versenyen is megtartsam a 3. helyet – dobogóra akarok állni!"

Ocon a 3. helyről rajtolhatForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Esőben nőttem fel, és fantasztikus látni, hogy Forma-1-es autóval is jó dolgokra vagyok képes (esőben)."

Neki egy 5. hely a legjobb eredménye az F1-ben, Stroll azonban Bakuban már felállhatott a dobogóra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!