Társoldalunk:

A Mercedes magára haragította a Force Indiát

2017.09.02. 12:19

A gyártó a következő versenyre csak két darabot tud legyártani a legújabb motorjából, és testvériesen egyet-egyet juttat el a Force Indiához és a Williamshez. Előbbinél nem örülnek az eljárásnak.

A Mercedes a Belga Nagydíjon kezdte használni legújabb fejlesztésű, 3.1-es specifikációjú motorját, melynek előnyeit ott, illetve a hétvégén Monzában csak a gyártó csapatának versenyzői élvezhették.

A szezonban ezen a két pályán számít a legtöbbet a motorerő, ezért a Force Indiánál csalódottak, hogy beszállítójuk csak Szingapúrra ad nekik is a frissített erőforrásból, ráadásul csak egyetlen darabot, mivel összesen kettőt tudnak legyártani addigra, és a másikat a korrektség jegyében a Williamsnek adják. A csapat technikai igazgatója "példa nélkülinek" nevezte az eljárást.

"Most azt ígérik, Szingapúrban kapunk egyet (a továbbfejlesztett motorokból), holott eredetileg azt mondták, már Spában elérhető lesz. Ez kicsit kiábrándító - ismerte el Andy Green. - Mindig hasznos, ha nő a lóerők száma, ezért jó lett volna (az új motorral menni) a két leginkább motorigényes pályán."

A Force India a Williamsszel együtt csak a következő versenyen próbálhatja ki az új motort, amit a Mercedes már a Belga Nagydíj óta használForrás: AFP/Erwin Scheriau

"Tetszik-e, hogy eggyel kevesebbünk van az új erőforrásból, mint a gyári csapatnak? Nem."

A Force India ügyvezetője, Otmar Szafnauer szerint a Mercedes a megbízhatósággal kapcsolatos aggodalmak miatt postázza csúsztatva az újításokat az ügyfeleinek. Hozzátette: ha csupán egyetlen példányuk van egy újításból, a legtöbb csapathoz hasonlóan ők is annak a pilótának adják oda, aki előrébb áll a tabellán, azaz jelen esetben Pérez kaphatja meg először a frissített motort Szingapúrban.

Az Auto Motor und Sport szerint azonban Esteban Ocont sem éri jelentős hátrány, mivel az utcai pályán nem okoz vészes lemaradást a 10 lóerővel gyengébb erőforrás.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!