Társoldalunk:

Ferrari-elnök: Vettel nem kiváltságos

2017.09.02. 16:32

Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója is ellátogatott az Olasz Nagydíjra. Ez az első alkalom azóta, hogy meghosszabbította Kimi Räikkönen és Sebastian Vettel szerződését.

Több hónapos huzavona után a múlt hétvégén Sebastian Vettel meghosszabbította a szerződését a Ferrarival, és a hivatalos megerősítés szerint 2020 végéig a maranellói istállónál marad. A sajtóban különböző pletykák elterjedtek azzal kapcsolatban, hogy Vettel nem akart ilyen sokáig elköteleződni, de Sergio Marchionne, a Ferrari elnök-vezérigazgatója nem tud erről.

"Ha kért is ilyet, az nem jutott a tudomásomra - mondta a Sky Sportsnak. - Én mindig csak két-három éves megállapodásról beszéltem vele. Szerintem boldog itt" - nyilatkozta a Ferrari első embere, aki személyesen utasította rendre Vettelt a tavalyi kirohanásai után, és a bakui fejvesztés után is leült beszélgetni vele. Ez azonban a kapcsolatukat nem befolyásolja.

Vettel hosszabbított a FerrarivalForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Megmondtam neki, hogy akkor ír velünk alá, amikor akar. Nagyon kedvelem Sebet, szerintem sokkal érettebb lett, még akkor is, ha már többszörös világbajnok. A tavalyi év során nagyot nőtt. Úgy gondolom, ő egy Ferrari-ember, és ez nem tűnik el az ember véréből" - tette hozzá az elnök.

Marchionne szerint Vettel nem élvez kiváltságokat a Ferrarinál azon kívül, hogy jól megfizetik a munkájáért.

"Elég szépen jutalmazzuk azért, amit tesz - viccelt. - Mindig is dicsértem őt a képességéért, amivel jó gazdasági ügyleteket tud összehozni, de ez az ilyen kaliberű pilótákra általában igaz. Irigykedem" - tette hozzá, Vettel világbajnoki esélyeivel kapcsolatban pedig azt mondta, elfogadják, ha végül nem ők győznek, de természetesen a világbajnokság elhódítására hajtanak.

"A szezon eleje óta hatalmas fejlesztéseket végeztünk az autón. A mostani versenyt kivéve a többi pálya kedvez az autónk jellegének. Ha ez így lesz, akkor izgalmas párbaj lesz a Mercedes és köztünk, egészen a végéig. Olyan lesz, ami igazán sporttá teszi a Forma-1-et."

Vettelt befogadták a Ferrarinál, a hétvégén egy különleges Vespával jelent meg Monzában,

amit 2015-ben a szerelőitől kapott karácsonyra. A motorkerékpár Vettel sisakjának színeit viseli, a Vespa felirat helyett pedig „Vettel" került rá, a kapcsolói az F1-es Ferrari megoldásait mintázzák, és a német pilóta szerelőinek nevei is olvashatók a karosszérián. A négyszeres világbajnok a hétvégén természetesen nem kerülhette el, hogy a Ferrarihoz kapcsolódó viszonyáról beszéljen.

Vettel a pályánForrás: AFP/Andrej Isakovic

„Amit Michael (Schumacher) a pályán csinált, az lenyűgöző volt - idézte az Auto Bild. - Mióta viszont a Ferrarinál versenyzem, egyre jobban érzem, hogy mit tett a pályán kívül, a csapatban és a gyárban. Ez aláhúzza a számomra, hogy miért ő a legjobb" - emlékezett Vettel barátja és példaképe munkájára.

A küldetésünk még nem ért véget. Életem egyik legszebb napja lesz, amikor vörösben megnyerem a világbajnokságot. A célom, hogy a Ferrarit visszajuttassam oda, ahol Michael Schumacherrel volt - mondta a Sport Bildnek. - A Ferrarival már eddig is voltak szép pillanataink, de mindig azt érzem, hogy a java még hátra van. Gyerekként Michael Schumachert követtem, és arról álmodtam, hogy a Ferrarival fogok győzni. Most ebbe a helyzetbe kerültem, és a bajnoki aszály miatt a Ferrari már ki van éhezve a sikerre. Én sem voltam még eltökéltebb soha."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!