Vágólapra másolva!
Életnagyságú F1-es Ferrarit építettek a LEGO-nál a hétvégi Olasz Nagydíj előtt. Vigyázat, a gyermekek biztosan elcsábulnak!

Látványos jelenség lett az idei F1-es Ferrari, ami az SF70-H kódjelet kapta a gyártó létrejöttének 70. évfordulója előtt tisztelegve, és utalva a hibrid erőforrásra, ami az autó szíveként dolgozik. Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen autója nem csak látványos, gyors és eredményes is, hamarosan akár legendás státuszba is emelkedhet a sikerek apropóján.

A LEGO építőmesterein nem fog múlni, hogy az idei Ferrari sokáig emlékezetes maradjon, és egy életnagyságú LEGO makett segítségével teszik még feltűnőbbé az autót. 844 óra fejlesztés és 750 órányi építés, 349.911 kocka felhasználása után elkészültek az 1:1-es méretarányú LEGO Ferrari SF70-H-val, épp a Scuderia hazai versenye, az Olasz Nagydíj előtt.

A fenti videó betekintést enged az építőmesterek munkájába is, akik láthatóan lelkesen dolgoznak a szoborszerű építményen. A hatalmas csövek a makett összeállításához használt ragasztó szagát szívják el. Ettől függetlenül az építés élménye hasonlónak tűnik egy otthoni szetthez, persze, itt számítógép segítségére is szükség van a pontos leképezéshez.

A gyerekeknek és gyermeki lelkesedésű felnőtteknek egyelőre várniuk kell, hogy otthon is megépíthessék az idei Ferrarit,

de a nem túl sikeres SF16-H-ra már alapoztak készleteket, azokkal akár a tavalyi versenyek is újrajátszhatók. Kimi Räikkönent nemrég kisfia, Robin is elkísérte egy szponzori rendezvényre, ahol egy jégből kifaragott Ferrarival lepték meg a finn pilótát, aki nem kérte, hogy a jégszobrot elszállítsák svájci otthonába, de elképzelhető, hogy a LEGO Ferrari nyerőbb lesz náluk.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!