Verstappen: Már Alonsóval versenyzem a kiesések terén

Forma-1, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Belga Nagydíj
33 VERSTAPPEN Max from Nederlans of Red Bull Tag Heuer out while 03 RICCIARDO Daniel from Australia of Red Bull Tag Heuer passes trought the straight during the Formula One Belgian Grand Prix at Circuit de Spa-Francorchamps on August 27, 2017 in Spa, Belgium. (Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A holland pilóta szerint már nem csupán balszerencse, hogy az idei versenyek felét feladta. Nem bírja már sokáig a Red Bull botladozásait.

Nagy reményekkel vágott neki a Belga Nagydíjnak Max Verstappen, hiszen holland szurkolók ezrei látogattak ki miatta a pályára, de ahogy Ausztriában, úgy Spában is már a verseny elején kiesett. A Red Bull ezúttal 8 kört, kevesebb, mint a táv negyedét bírta ki, mielőtt Verstappen kénytelen volt hitetlenkedve félreállni.

„Most már a versenyek 50 százalékát kieséssel fejeztem be – utalt az NBC-nek az idei helyzetére. – Ez hihetetlen, ahogy a rádión is mondtam, egyszerűen nem hiszem el, hogy ez megtörténhet. Az elején persze lehetett azt mondani, hogy balszerencsém volt, de most már Fernando (Alonsóval) versenyzek a kiesések száma terén. Ez elképzelhetetlen. Egyáltalán nem vagyok boldog.”

Verstappen pont a saját rajongói előtt robbant le - galéria! Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Verstappen az NBC-nek és a Sky Sportsnak is kijelentette, a miatta drága jegyeket vásárló szurkolók miatt is nagyon sajnálja, hogy már 8 kör után kiesett, és „szótlanul” áll a történtek előtt. A holland tinédzsert tovább szomoríthatja, hogy amíg versenyben volt, Daniel Ricciardo előtt autózott, és az ausztrál később a 3. helyen ért célba, és ő köszönhette meg a hollandok kitartását.

Az ifjú tehetséget legalább a következő szezon végéig szerződés köti a Red Bullhoz,

de már most folyamatosan pletykálnak arról, hogy elvágyódik a csapattól, és nem kizárt, hogy az újabb csalódás lendületet ad az átigazolásának, még ha ez nem is a következő két évben történik meg. Őt azonban egyelőre nem a jövő foglalkoztatja, hanem az, hogy az idén be tudja fejezni a versenyeket.

Robogóval tért vissza a bokszba - galéria! Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Nem nagyon aggódom a jövő miatt, hogy mi lesz a következő évben, csak be akarom fejezni a versenyeket, és jó eredményeket akarok elérni. Az egész hétvégén nagyon keményen dolgoztunk, erre megint kiestünk.

A Sky Sports megkérdezte tőle, hogy hány kiesést visel el, mielőtt átgondolja a jövőjét, erre azt felelte: „Nem tudom, de már nem túl sokat.”

Ricciardo és Räikkönen Bottas megelőzésére készül - galéria! Forrás: NurPhoto/Xavier Bonilla/NurPhoto/Xavier Bonilla

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke viszont úgy vélte, Verstappennek csupán nem jön ki a lépés, és méltatta Ricciardót, aki kihasználta az egyetlen lehetőségét, hogy eljusson a dobogóig, amikor megelőzte Valtteri Bottast a Safety Car után.

– mondta Ricciardo a Channel 4-nak. – Amikor lehetőségem adódik, hogy nyerjek, dobogós helyet szerezzek vagy jobb eredményt érjek el, igyekszem kihasználni. A csapat részéről is jó döntés volt, hogy új ultralágy gumikat kaptam, jól összedolgoztunk, és örülök az újabb dobogónak.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!