Vandoorne jövőre is a McLaren pilótája marad

Forma-1, Stoffel Vandoorne, McLaren Honda, Monacói Nagydíj
Stoffel Vandoorne of Belgium and McLaren Honda F1 Team driver goes during the practice session on Formula 1 Grand Prix de Monaco on May 25, 2017 in Monte Carlo, Monaco. (Photo by Robert Szaniszló/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Hazai versenye előtt a McLaren bejelentette, hogy jövőre is megtartják Stoffel Vandoorne-t, de az igazi kérdés az, hogy ki lesz a csapattársa, és milyen motorral mennek majd.

Újabb F1-es ülés sorsa dőlt el a 2018-as szezonra, miután a McLaren szerdán bejelentette, hogy újra bizalmat szavaznak a Stoffel Vandoorne-nak, akit generációja egyik legnagyobb tehetségének tartanak, de az idén egyelőre Fernando Alonso árnyékában versenyez. Vandoorne 2015-ben megnyerte a GP2-es bajnokságot, és tavaly pontszerzéssel ugrott be Alonso helyére.

Az idei szezon viszont egyelőre nehezen alakult a számára, 10-1 arányban Alonso több pontot szerzett, és több vezetői hibát is elkövetett, de a csapatnál bíznak benne, és Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója kijelentette, hosszabb távra terveznek a belga fiatallal.

Vandoorne élvezi Boullier bizalmát Forrás: Charles Coates/McLaren

„Ez a terv nem módosult, és nagy örömmel erősítem meg, hogy (Vandoorne) jövőre is nálunk fog versenyezni. Mint minden újoncnak, neki is sokat kellett tanulnia az első Forma-1-es szezonjában, de nagyon bízunk benne, és egyre jobb lesz ő is” – vélte Boullier.

– méltatta Boullier az egyelőre még szerződés nélküli Alonsót – de Stoffel robosztus tehetsége és kiélezett ambíciói biztosítják, hogy nagyszerű sikereket fog elérni velünk a jövőben” – lelkesedett a francia csapatfőnök. Vandoorne a rutinos Jenson Buttont váltotta az idei szezon elején, a szerződtetése nem meglepetés a nem túl sikeres idei futamok ellenére sem.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Vandoorne 25 esztendős, már régóta várt a lehetőségre, hogy a McLarennél versenyezhessen, az idén ez meg is adatott neki. Korábban elismerte, megszokást igényelt az F1-es környezet, ahol sok munkamódszer különbözik az utánpótlás bajnokságoktól. A Hungaroringen viszont ő is megszerezte az idei első pontját.

„Örülök, hogy a csapat formálisan is bejelentette, hogy jövőre is náluk fogok versenyezni, mert így már teljesen a feladatomra koncentrálhatok az első évem második felében. A legtöbbet kell kihoznom az autómból, a mérnökeimből, mindenből és mindenkiből, aki körülvesz” – ismertette Vandoorne.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!