Társoldalunk:

Annyira unatkoznak az F1-ben, hogy Sainzról pletykálnak

2017.08.11. 15:01

A Toro Rosso csapatfőnöke szerint az Osztrák Nagydíjon szárnyra kapott pletykák csak azért indultak el, mert egyesek túlságosan unatkoznak az F1-es versenyhétvégéken.

Az élmezőny legismertebb versenyzői mellett talán Carlos Sainz jövőjével kapcsolatban merül fel a legtöbb találgatás, hiszen a spanyol tehetség már a harmadik évét tapossa a Toro Rossónál, és egyelőre nem látszik, hogy merre vezethet az útja, hiszen a Red Bullnál nincs neki hely, ahhoz viszont túl jó, hogy másik csapathoz engedjék.

Sainz is olajat öntött a tűzre, amikor az Osztrák Nagydíj előtt kijelentette, ő bizony még egy évet nem fog lehúzni a faenzai istállónál, főnökei azonban világosan a tudtára adták, hogy szerződése van, és csak akkor mehet el, ha valaki kivásárolja őt abból. Később felmerült, hogy Sainz akár már a Magyar Nagydíjon lecserélhette volna Jolyon Palmert, ez azonban nem valósult meg.

Nagyon menne már valahovaForrás: DPPI/Florent Gooden

„Nem is tudom, hogy melyik csapatnál versenyzett volna Budapesten, fogalmam sincs, hogy ez a pletyka honnan származik – nyilatkozta Franz Tost, a Toro Rosso csapatfőnöke, aki komolytalannak nevezte a szóbeszédeket. – Ez a Forma-1, lehet látni, ahogy unatkozó emberek üldögélnek mindenfelé, és közben álmodoznak, meg történeteket találnak ki.”

Aztán elkezdenek egymással beszélgetni, és el is indul körbe az egész.”

„Az a helyzet, hogy Carlos nálunk vezet, a Red Bull-lal kötött szerződést, és a jövőjéről a Red Bull dönt majd, mert velük szerződött le – magyarázta Tost, aki híresen szigorúan bánik a pilótáival, de azt nem ő határozza meg, hogy kik vezethetnek a csikócsapatnak fenntartott Toro Rossónál, csupán a véleményét kérik ki. Úgy véli, Sainz vette az adást a főnökei iránymutatása után.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Apró hiba a hungaroringi teszten

„Meggyőződésem, hogy tanult ebből, és ő is tudja, hogy milyen alapokra építkezhet – utalt Sainz pályafutására. – Én mindig azt mondom a versenyzőknek, hogy a legfontosabb az, hogy mindig kihozzák a legtöbbet az adott csomagjukból. A többi majd jön magától, bárhol is vannak. Nekünk jó autónk van, a csapat is remekül dolgozik, és minden kezd összeállni.”

A Toro Rossóval mindig pontokat lehet szerezni.

Sainz 2015-ben Max Verstappen csapattársaként az összetett 15. helyén végzett 18 ponttal, tavaly a 12. lett 46 ponttal, most 9 futammal a világbajnokság vége előtt 35 pontja van, és a 9. helyen áll, alaposan legyőzve csapattársát, Danyiil Kvjatot, aki mindössze 4 pontot gyűjtött eddig. Verstappen viszont 2015-ben 49 pontot gyűjtött, bár ezt a technikai problémák is befolyásolták.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!