Társoldalunk:

A nagy kérdés: Miért drukkoljak önöknek az F1-ben?

2017.08.10. 16:17

Egyszerű, de mégis nehéz kérdést tett fel egy szurkoló az összes F1-es csapatnak. Még az istállók bicskája is beletört ennek megválaszolásába.

Érdekes kísérletbe kezdett a Reddit Forma-1-es csoportjának egyik felhasználója, Aleksandar321. Bejegyzése szerint 2017. július 3-án minden F1-es csapatnak emailt küldött, és azt kérdezte tőlük, hogy miért kellene pont nekik szurkolnia. Ez az egyszerű kérdés végül az istállóknak is feladta a leckét, hiszen a 10-ből összesen 3-an válaszoltak neki.

Aleksandar szerint a leggyorsabb a Toro Rosso volt, őket a Force India, és végül augusztus 1-jén, tehát a Magyar Nagydíj utáni teszt első napján a Williams képviselője is billentyűzetet ragadt, a többi csapatnak nem volt elég egy hónap arra, hogy feleljenek a kérdésre. Pontosabban, ez a Toro Rossónak sem sikerült, de tőlük legalább érkezett egy email.

Ők vajon mi alapján választottak?Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

Ebben egy általános üzenet állt, amiben megköszönik a megkeresést, és azt kérik, hogy a küldő mellékelje a teljes nevét és postai címét is, hogy a versenyzőik által dedikált autogramkártyákat küldhessenek neki. Egy kommentelő, SunshineMindy viccesen meg is jegyezte, hogy az olasz istálló a vesztegetés módszerét választotta a szurkoló bizalmának megnyeréséhez.

A Force Indiánál a kérdést átpasszolták a sajtórészlegnek,

mivel az átgondoltnak tűnő válasz a sajtókommunikációra fenntartott címről érkezett meg. Ebben a csapat nevében író névtelen szerző megköszöni az üzenetet, elnézést kér a késedelemért, amit az „őrületes” silverstone-i hét számlájára írt, majd a csapat adottságaival magyarázza, hogy miért érdemes a Force Indiának drukkolni.

„A többi csapattal ellentétben minket nem támogatnak nagy gyártók (és soha nem is tették). Teljesen függetlenek vagyunk, ami azért versenyez, mert imádunk versenyezni, és nem a marketing miatt. A miénk a legkisebb költségvetés a mezőnyben, mégis az elejében küzdünk, és mi vagyunk az egyik leginkább rajongóbarát csapat. Szurkolói eseményeket szervezünk, mindig megállunk pár szót váltani,

és két remek, fiatal pilótánk van. Ez bizonyára elég ok arra, hogy kedveljen minket! ;)”

A Williams levélírója remélte, hogy Aleksandar élvezte a szezon eddigi részét, ami „izgalmas időszak a sportban a szabályváltozások és az F1 tulajdonosváltása miatt”, majd visszadobta neki a labdát.

„Mondani sem kell, de örülnénk, ha a Williams szurkolója lenne, de ez a döntést csak ön hozhatja meg. Mi csak annyit mondhatunk az érdekünkben, hogy egy igazán elkötelezett családi csapat vagyunk, ami a dolgozóink és rajongóink támogatásával gyarapszik. Ezen az úton a kemény munka és az eltökéltség tesz minket azzá a csapattá, ami vagyunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!