Vágólapra másolva!
Christian Horner nem feltétlenül gondolta, hogy Hamilton vissza fogja adni a 3. helyet csapattársának a Magyar Nagydíjon. Szerinte Valtteri Bottas idővel le fog maradni a világbajnoki csatában a két nagyágyútól.

Lewis Hamilton a Magyar Nagydíj végén a megállapodást betartva visszaadta csapattársának a 3. helyet. A futamon eredetileg Valtteri Bottas haladt jobb pozícióban, de a 46. körben a Mercedes kérésére félreállt Hamilton útjából, hátha ő több sikerrel jár, és meg tudja előzni legalább az egyik Ferrarit.

Pedig Hamilton és az istálló két érvvel is elkerülhette volna, hogy ne állítsák vissza az eredeti sorrendet:

a pontversenyben ő van előrébb, így logikusnak tűnne, hogy előjogokat élvezzen, ahogy a Ferrari már meghozta ezt a döntést Sebastian Vettellel, ráadásul Bottast nagyon megközelítette Max Verstappen is a verseny végére, ezért fennállt a kockázat, hogy Hamilton két helyet veszíthet a lassítással.

Bottas elengedte Hamiltont, aki később visszaadta neki a kölcsönt Forrás: AFP/Peter Kohalmi

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egy újságírói kérdésre elismerte, valamelyest meglepte, hogy a Mercedes felszólította a britet a helycserére. "Egyrészt igen. Másrészt viszont nem, mivel (ha nem így tettek volna), az nagyon keményen érintette volna Valtterit, mivel lényégben közölték volna vele, hogy kiszállt a világbajnokságból" - nyilatkozta.

A végjátékban valószínűleg úgyis ketten (Hamilton és Vettel) lesznek érintettek. A Ferrari hozzáállása Kimivel sokkal világosabb volt."

"A Mercedesnek az okoz dilemmát, hogy valójában Hamilton a vezető pilótájuk, és valamikor be kell állniuk az egyikük mögé."

A nyári szünetet Vettel 14 pontos előnyből várhatja Hamilton előtt, akit további 19 pontos távolságból követ Bottas.

Szavazzon!

Jól tette-e Hamilton, hogy visszaadta a helyét Bottasnak?

Horner emlékezett, hogy a Mercedeséhez hasonló helyzetbe kerültek ők is a 2015-ös Monacói Nagydíjon, ahol Daniel Ricciardo kapott ajándékba egy pozíciót a csapattársától, és próbálhatta kihasználni a frissebb gumik előnyét, de végül visszaengedte maga elé Danyiil Kvjatot. "Csakhogy más a helyzet, amikor a versenyzőink nem harcolnak a világbajnoki címért" – tette hozzá.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!