A McLaren mindent megtesz Alonso megtartásáért

Forma-1, Magyar Nagydíj, Fernando Alonso
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Hungary, #14 Fernando Alonso (ESP, McLaren Honda), 30.07.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A csapat ügyvezető igazgatója, Jonathan Neale szerint a spanyol jobban vezet, mint valaha, és szeretné örökké a McLarennél tartani.

A McLaren azzal az ígérettel tudta elcsábítani a megcsömörlött Fernando Alonsót a Ferraritól, hogy a Hondával újraegyesülve közösen ismét a világbajnoki címért harcolhatnak majd, de a spanyol ettől csak még távolabb került 2015 óta.

A wokingiak így retteghetnek, hogy elveszítik legfőbb értéküket, akinek a szerződése az év végén lejár.

Az ügyvezető igazgató, Jonathan Neale elmondta, hogy minden követ megmozgatnak Alonso megtartásáért.

A McLarennél szeretnék, ha Alonso maradna náluk Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"Ha én lennék a kapitány, nagyon örülnék, ha Fernando a mi csapatunkban lenne - nyilatkozta az Autosportnak. - Tudom, mindent meg fogunk tenni, hogy itt tartsuk, de tisztában vagyok vele, hogy neki vannak más lehetőségei is. Semmire sincs garancia."

Alonso elismertsége gyakorlatilag nagyobb, mint korábban bármikor, beleértve a világbajnoki címeket hozó éveket is, mivel sokszor emberfeletti teljesítményt nyújt a lóerőhiányos autóval. Neale elismerte, a spanyol szerinte is jobban vezet, mint valaha, a Magyar Nagydíjon a Carlos Sainzcal szembeni előzését hozta fel erre érvként.

Egyelőre nem tudni, kitart-e a Honda mellett a McLaren, de Neale elmondta, hogy "egyre jobban a következő évi autóra irányítják a figyelmünket", és megerősítette:

az optimális dizájn érdekében szeptemberig meg kell hozniuk a döntést a motorszállítóról.

"Még nem született meg - mondta. - Sokat tárgyalunk a Hondával, és az FIA-t illetve a FOM-ot is beavatjuk a történésekbe. Igyekszünk a legjobb döntést hozni az F1 és a McLaren érdekében."

"A csapatunknak kötelessége visszatérni az élre, a sportág is ezt várja el tőlünk. Ugyanígy Fernandót is vissza akarjuk juttatni az élmezőnybe."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!