Társoldalunk:

Az idén először nem paráztak a Honda megbízhatósága miatt

2017.08.02. 10:08

Haszegava Juszuke szerint a hungaroringi volt az első olyan verseny idén, ahol nem féltek attól, hogy a motor idő előtt elromlik. Nagyjából elégedettek az eredménnyel.

A McLarenre szinte rá sem lehetett ismerni a Magyar Nagydíjon, a csapat ugyanis a változatosság kedvéért tönkremenő motorok és/vagy rajtbüntetések helyett jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet. Versenyzőik majdnem az egész hétvégén fennakadás nélkül körözhettek, és mindketten pontot tudtak szerezni, ami először jött össze nekik az idén.

A Honda F1-es programját irányító Haszegavának tetszettek is a látottak. "Nem állíthatom, hogy magabiztossá váltunk, de ezúttal semmilyen problémát sem érzékeltünk.

Semmi miatt nem kellett aggódnunk, ez volt az első alkalom, hogy nem kételkedtem a célba érésben"

- nyilatkozta az Autosportnak.

A McLaren végre mindkét autójával pontot szerzettForrás: AFP/Andrej Isakovic

"Viszonylag elégedett vagyok a versenyen nyújtott teljesítménnyel. Tudtuk, hogy a középmezőnyhöz viszonyítva ütőképesek lehetünk. A 7-10. hely közé vártuk magunkat, az élcsapatok mögé. Örülök, hogy úgy teljesítettük a versenyt, ahogy elvártuk."

Igaz, egy kis probléma azért volt Stoffel Vandoorne autójában az MGU-H-val a pénteki második edzésen, ami lerövidítette a belga gyakorlását, de Haszegava Juszuke szerint az egység a tervezett élettartam vége felé járt, így a cseréje nem zavarta meg az ütemtervet.

A Honda nemrég vetette be a "Spec 3" kódjelű motort, ugyanakkor már javában készülnek az idei negyedik változat bemutatására is.

"Bár jó lendületbe kerültünk a nyári szünet előtt, nem vagyunk elégedettek a szezon első felében elért eredményeinkkel. Folytatjuk a fejlesztést a javulás érdekében, és reméljük, hogy jól fogjuk kezdeni az idény második felét Spa-Franchorchampsban" - jelentette ki Haszegava.

A 11 pontos McLaren a Magyar Nagydíjon átugrotta a Saubert a konstruktőri tabellán, és most megpróbál a 26 pontos Renault után eredni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!