Vágólapra másolva!
De csak elméletben: szerinte sehol nem érezné olyan jól magát, mint a Mercedesnél, ezért nem lát rá okot, hogy valaha távozzon jelenlegi csapatától. Egyébként is azt tartja a legjobbnak a mezőnyben.

Lewis Hamilton jövője egyelőre bizonytalan, mivel a Mercedesszel még 2015-ben kötött szerződése 2018 végén lejár. Egyesek már a Ferrarival boronálták össze, míg más bokszutcai pletykák szerint éppen a Mercedes vetett szemet Sebastian Vettelre, ami nem tetszik neki, ezért felmerült benne a távozás gondolata. Ő azonban a Magyar Nagydíj előtt, egy újságírói kérdésre válaszolva hosszas monológban fejtette ki, hogy nem érti, miért akarná elhagyni azt az alakulatot, amelynél ennyire jól érzi magát.

Ez teljesen független az eredményeinktől – mondta. –Eléggé biztos vagyok benne, hogy nincs még egy csapat, ahol ennyire ideális a környezet. Ha átmennék máshová, megpróbálnám magammal vinni mindazt, ami itt van, és megvalósítani ott. De vajon tényleg akarom ezt? Nem igazán. Minek?"

Hamilton a Mercedesnél megkapja a szabadságot, amelyre vágyik Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Arpad Kurucz

Hamilton a Mercedesnél megkapta azt, amit a McLarennél, Ron Dennis vezénylete alatt nem: a szabadságot, hogy úgy öltözzön, úgy ossza be az idejét, és olyan szenvedélyeinek hódolhasson, mint szeretné. Vajon hány másik élcsapat van, ahol megengednék neki például, hogy a kutyáit is magával vigye a paddockba? Ám azt, hogy hagyták kibontakozni, és nem próbálták uniformizált korlátok közé szorítani, meghálálta a teljesítményével.

Bár figyelemmel követi a riválisokat is, a Hungaroringen erős célzást tett rá, hogy akár a pályafutása végéig a Mercedesnél maradhat, mert ennek később is lehetnek előnyei.

Természetesen figyelemmel követem a többi csapatot, amelyről jó véleménnyel vagyok, például a Williamst – mondta. – Menő lenne egyszer náluk versenyezni, és segíteni nekik visszakapaszkodni a csúcsra. Nem vagyok biztos benne, hogy képes lennék rá, vagy egyáltalán lehetséges lenne, csak Franket borzasztóan nagyra tartom, akárcsak magát a Williamst a hagyományai miatt, ezért izgat a dolog."

„A McLarennél is óriási élmény volt versenyezni. A Ferrarit leszámítva azonban nem jut eszembe még egy csapat, ami ennyire lázba hoz. Szeretek itt lenni, imádom az embereket, akikkel együtt dolgozunk, sokra tartom a vállalat értékeit."

A Mercedes törődik a pilótáival, legyen szó akár a rendezvényeken vagy a reklámokban való szereplésről. Aki itt versenyzett, örökre a márka nagykövete marad. Túl nagy veszteség lenne itthagyni mindezt."

A Mercedes a legjobb

Hamilton már csak azért sem lát okot a Mercedes elhagyására, mert szerinte az idén megmutatták, hogy továbbra is ők a legjobbak a mezőnyben. „Az egész csapat nagyszerű munkát végzett. Az előző versenyre gyakorlatilag nem is vittünk semmiféle újítást, csak sikerült jobban kiaknáznunk az autónkban rejlő lehetőségeket, még többet tanultunk róla" – mondta.

Noha a Ferrari az idei világbajnokságban felnőtt melléjük, és keményen megszorongatja őket, a Mercedes még csak két időmérőn – Szocsiban és Monacóban – vesztette el a pole pozíciót. Az autójuk keskenyebb tartományban működik jól, időnként nehéz beletalálniuk vele, de amikor minden jól ment, a tempójuk egész évben meggyőző volt.

– vélte Hamilton. – Az időmérőkön többnyire mi voltunk fölényben. Ha átfutjuk a statisztikákat, rendszerint előnyben voltunk, aztán a versenyen csökkent a különbség. Mind a tíz eddigit megnézve folyamatosan változott, hogy melyikünk volt az erősebb. Az azonban biztos, hogy nekünk mostanra sikerült jobban megértenünk az autót, a gumikat, és könnyebben találunk bele az ideális tartományba."

Igaz, a Mercedes elsöprő silverstone-i győzelme után megint fordulhat a kocka: a Magyar Nagydíj utolsó szabadedzésén taroltak a Ferrarik, míg Hamilton és csapattársa, Valtteri Bottas reménytelenül csúszkáltak a forró aszfalton, és 9-1,4 másodperces hátrányt szedtek össze Vetellel szemben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!