Vágólapra másolva!
Pénteken egyik versenyző sem volt elégedett az autója balanszával, de bíznak benne, hogy találnak megoldást a problémáikra. Hamilton szerint az idei egyik legszorosabb időmérőt rendezhetik a Hungaroringen.

A Mercedes a szokásosnál visszafogottabban kezdte a Magyar Nagydíj hétvégéjét: mindkét pénteki edzésen a harmadik legjobb időt tudták megfutni, egy Red Bull és egy Ferrari is befért eléjük. A németektől megszokhattuk, hogy a pénteki edzésnapon szándékosan nem hoznak ki mindent az autójukból, ezúttal azonban a pilóták elismerték, hogy az autójuk "nem volt elég gyors".

"Nem tudom, a többiek mennyit javulnak holnapra, de bennünk még biztos több van - nyilatkozta a nap végén Bottas, aki a mérvadóbb délutáni gyakorláson gyorsabb volt Hamiltonnál, és 2 tizedes hátránnyal végzett a 3. helyen. - Mint mindig, most is mindent megteszünk azért, hogy jobbá tegyük az autónkat. Ma nem voltam vele elégedett, egyszerűen nem találtuk a megfelelő balanszot."

A finn úgy véli, ha megtalálják a helyes beállításokat, sokat javulhatnak szombatra, "mert akkor jobban bízhatunk az autónkban, konzisztensebb köröket futhatunk az időmérőn, és a határokat is feszegethetjük." Bottas szerint fontos, hogy a Mercedes "minden egyes századot megpróbáljon kipréselni az autójából", mert

a Red Bull és a Ferrari tempója azt mutatja, hogy "bármi megtörténhet az időmérőn."

Hamilton csak 5. lett a délutáni időmérőn - katt a galériához! Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Az egyik legszorosabb időmérő következhet

Csapattársa, Lewis Hamilton is szoros küzdelemre számít, miután délután csak az 5. helyen végzett 3 tizedes lemaradással. Igaz, ő a többiekkel ellentétben a lágy gumikon futotta meg a legjobb körét, mert a szuperlágy keveréken nem tudott összerakni egy tiszta kört. Ő is azt tartotta a legnagyobb problémának, hogy a Mercedes balansza nem volt elég jó. "A második edzés jól indult, de utána volt egy kis kavarodás - mondta a brit. - Jelenleg nagyon nehéz megmondani, mit kell megváltoztatnunk az autónkon, sok adatot kell kielemeznünk. Remélhetőleg amikor holnap pályára hajtunk, jobbnak fogjuk érezni az autónkat."

Hamilton szerint az erős széllökések is nehezítették a Mercedes napját, és a Pirelli gumik sem működtek ideálisan. Egyetért Bottasszal abban, hogy a Ferrari és a Red Bull valós veszélyt jelenthet rájuk a hétvégén. "Nagyon szoros időmérőre számítok,

- vélekedett. - Úgy tűnik, a Red Bullnak nagyobb a leszorítóereje, és a Ferrarik is nagyon gyorsak. Mi biztosan nem vagyunk olyan gyorsak, mint Silverstone-ban."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!