Vettel: Nincs szó válságról a Ferrarinál

Forma-1, Sebastian Vettel, Scuderia Ferrari, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 09: Sebastian Vettel of Germany and Ferrari prepares to drive in the garage during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2017 in Montreal, Canada. Dan Istitene/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Elismerte, hogy a Mercedes sokat fejlődött az utóbbi időben, de még mindig nem tartja sorsdöntőnek a hungaroringi futamot. Azt is tudja, hol kellene fejlődnie a Ferrarinak.

Mindössze 1 pontra olvadt Sebastian Vettel előnye az egyéni világbajnokságban Lewis Hamiltonnal szemben, miután a Ferrari a Monacói Nagydíj óta nem tudott futamot nyerni, sőt Vettel mindössze egyszer, Ausztriában állhatott dobogóra. A német pilótának a silverstone-i defekt sem jött jól, de e nélkül is láthatóvá vált, hogy a Mercedes legyőzésére semmi esélye sem volt.

Az Ezüstnyilak felülkerekedtek a gumik használatával kapcsolatos problémáikon, minimális pontveszteséggel átvészelték a váltóhibákat is, így a szezon második felének kezdetén már ők a világbajnokság esélyesei, Vettel azonban a La Repubblica hasábjain azt mondta, „nem hiszi”, hogy a Ferrari válságban lenne.

Vettel eddig mindig világbajnok lett, ha vezette a pontversenyt, most azonban nem lesz könnyű dolga Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

„A Mercedes valóban nagyon felzárkózott, de mi még mindig gyorsak vagyunk, különösen vasárnaponként. A szombatokon túlságosan küszködünk, aztán nem mindig tudjuk ezt ledolgozni, amikor a versenyeket hátulról kezdjük” – utalt arra, hogy a Ferrarik egyre gyakrabban indulnak a 2-3. sorból, miközben Hamilton és Valtteri Bottas sorra szerzi a pole pozíciókat.

Vettel szerint a Ferrari még mindig gyorsabb tud lenni a Mercedesnél.

„A kanyarokban nagyon jól viselkedik az autó, és jó a balansza is. A Copse-ban 10 km/órával gyorsabban mentünk náluk – utalt a Mercedesre és a gyors silverstone-i kanyarra, amit Hamilton szándékosan nem vett padlógázzal. – Talán ők hatékonyabbak az aerodinamika terén, de alapvetően mi is ott vagyunk a szeren.”

Räikkönen sorsa megint nem tisztázott Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

A német pilóta szerint a soron következő Magyar Nagydíj nem lesz „sorsdöntő”, de „nagyon más” helyzet alakul majd ki, mint Silverstone-ban. A Hungaroringen Vettel eddig csak egyszer, 2015-ben tudott nyerni, csapattársa, Kimi Räikkönen 10 évvel korábban, 2005-ben győzött, viszont többször is 2. lett. Vettel szerint remekül kiegészítik egymás Räikkönennel a Ferrarinál.

– idézte Vettelt a Crash.net. – Neki másmilyen benyomásai vannak az autóról, a pályáról és a szükségletekről, ezért kissé más irányba viszi a fejlesztéseket, de ez néha szükséges. Szerintem jobb, ha néha eltérő véleménnyel vagyunk, de azért a legtöbbször egyetértünk. Néha viszont jó, ha az ember megkérdőjelezi, hol is tart valójában, merre tart, mi a helyes és a helytelen.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!