Társoldalunk:
Hírlevél

Mercedes: Hamilton az F1 egyik legnagyobb alakja

2017.07.24. 17:34

Toto Wolff szerint a versenyzők jelentik a Mercedes egyik legnagyobb erősségét az idén. Lewis Hamilton sorra írja át a rekordokat, és ezzel a sport egyik legsikeresebb pilótájává válik

Mindössze egy pont Lewis Hamilton hátránya a világbajnoki pontverseny felénél Sebastian Vettel mögött, a Mercedes pedig magabiztosan vezet a Ferrari előtt a konstruktőri világbajnokságban. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója „felemásnak” nevezte az első félidő eredményét, szerinte már az első teszten látszott, hogy az idén „igazi csatát” kell vívniuk a Ferrarival.

Wolff a Monacói Nagydíjat jelölte meg a csapat számára a mélypontként, de kiemelte, hogy a vereségből sokkal többet tanultak, mint a sikerekből, majd ezt a saját javukra fordítva összeszedték magukat, és egyre sikeresebbé váltak. A Mercedes azóta csak a bakui futamot nem nyerte meg, de Valtteri Bottas ott is a mezőny végéről lett 2. helyezett, Hamilton pedig a verseny esélyese volt.

Hamilton önfeledten ünnepelt Silverstone-banForrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„A versenyzőink eddig a legnagyobb erősségeink közé tartoznak. Lewis makulátlan teljesítményt nyújtott Kínában, Kanadában és különösen Silverstone-ban. A győzelme a hazai közönség előtt érzelmekkel teli volt, és biztos vagyok abban, hogy ezt az energiát most is magában hordozza. Láthatjuk, hogy szinte minden hétvégén beállít vagy megdönt rekordokat, és

a sport történetének egyik legnagyobb alakjává válik.”

„A budapesti pálya mindig is kedvező volt a számára, de ő mindenki másnál jobban tudja, hogy a múlt nem garancia a jövőbeli teljesítményre. Minden a megfelelő felkészülésen, a kemény munkán, és azon múlik, hogy az adott napon szállítsuk az eredményt” – magyarázta Wolff, aki egyértelműen kiállt pilótája mellett, miután Hamilton kihagyta a Brit Nagydíj előtti utcai parádét, Londonban.

Bottas az idén már két győzelemnél járForrás: Origo

Bár szerződése még nincs, Wolff az idei szerzeményével, Bottasszal is nagyon elégedett, ahogy ő fogalmazott, „megtestesíti a finn eltökéltséget és küzdőszellemet.” Kiemelte, hogy Bottas mostanában kezdi megmutatni a benne rejlő igazi potenciált, és hétvégéről hétvégére egyre jobb teljesítmény nyújt. Wolff szerint Bottas

már most komplettebb versenyző, mint a szezon elején volt.”

„Most Budapestre utazunk, a nyári szünet előtti utolsó versenyre, miután Silverstone-ban szenzáció versenyt élvezhettünk. Ez viszont már a történelemkönyvben mutat jól, a magyarországi első szabadedzésen már ismét munka vár ránk. Az ellenfeleink eltökéltek lesznek, hogy erősen visszavágjanak, de ezt várjuk is tőlük. A Mercedesnél egyáltalán nincs elkényelmesedés, csak elszántság, hogy elvégezzük a feladatunkat.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!