Hamiltonnak önigazolást jelent a magabiztos győzelem

Forma-1, Brit Nagydíj, Lewis Hamilton
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP ambiance portrait podium ambiance during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of England from july 13 to 16, in Silverstone, Great Britain - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
A hétközi vakációja miatt sok kritikát kapott, de szerinte pont az kellett ahhoz, hogy uralja a Brit Nagydíjat.

Lewis Hamilton a magabiztos silverstone-i győzelmével csattanós választ adott a bírálóinak, akik az utóbbi napokban megtalálták az előző versenyhétvégén mutatott indiszponáltsága, valamint a londoni F1-es parádéról való távolmaradása miatt.

Utóbbin rajta kívül a komplett mezőny részt vett, míg ő szabadságot kivéve kiruccant Görögországba, és ezt sokan úgy fogták fel, hogy fittyet hány a rajongóira.

Hamilton úgy érzi, a sikere igazolta a hozzáállását.

"A hétvégén megmutattam, hogy tudom, hogyan fel felkészítenem magam. E nélkül nem szereztem volna meg a pole-t, nem nyertem volna. Tudom, mi kell ahhoz, hogy megfelelő állapotba kerüljek - nyilatkozta a Sky Sportsnak. - Nagyon örülök, hogy a hétvégét felvezető negatív megbélyegzés után így teljesítettem."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A díjátadó ceremónia után ismét a közönségbe vetette magát, bizonyítva, hogy igenis törődik velük, és szívesen kerül kapcsolatba szurkolóival. A Mercedes versenyzője végig biztos kézzel fogta az 1. helyet, és bónuszként Sebastian Vettel defektjének köszönhetően egyetlen pontra megközelítette a világbajnokságot vezető németet a tabellán. A sokáig 2. helyen haladó Kimi Räikkönentől sem kellett tartania.

"Sikerült tartanom, majd apránként növelnem is a távolságot Kimitől. Végül egész tűrhető lett, és onnantól csak tartanom kellett" - mondta, hozzátéve, hogy időnként a kivetítőkre pillantva csapattársa versenyéből is látott részleteket.

Bottas fegyelmezettségét dicséri a Mercedes

Valtteri Bottas a 2. helyig masírozott előre a 9.-ről, miután váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott az időmérő után. Az utolsó pozíciószerzését a szerencsének és Räikkönen defektjének köszönhette, de a többiért megdolgozott.

"Kihoztuk a maximumot a versenyből. A csapat jó stratégiát rakott össze, meg azért nekem is volt némi közöm az eredményhez - mondta a Sky Sportsnak.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Ben Stansall

A 7. körben már 5. volt, miután gyorsan áthámozta magát Esteban Ocon Force Indiáján és Nico Hülkenberg Renault-ján, az egymást csépelő Max Verstappen és Sebastian Vettel küzdelmét azonban taktikai okokból kénytelen volt csak szemlélni.

Higgadtnak kellett maradnom, és várni a lehetőségemre. Amikor eljött az ideje, tövig nyomtam a gázt."

Erre azután nyílt lehetősége, hogy a Ferrari és a Red Bull kiállt a bokszba. Bottas a 32. körben megejtett kerékcseréje után a 4. helyen folytatta, majd Vettelt a puhább és frissebb gumikon megette reggelire a 43. körben, és végül Räikkönent is megelőzte honfitársa gumiproblémája után.

Csapatfőnöke, Toto Wolff kiemelte a fegyelmezettségét. "Tudta, hogy milyen tartományban kell tartania a gumik hőmérsékletét, és amikor látta maga előtt Sebastiant, akkor sem lépte túl a határokat" - mondta Bottasról.

A Mercedes a kettős győzelemmel tovább növelte előnyét a konstruktőri tabellán, és Vettelt Bottas is 23 pontra megközelítette az egyéni értékelésben.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!