Társoldalunk:

A Mercedes-főnök durván leoltotta a kettős mércét reklamáló pilótát

2017.07.16. 13:27

Toto Wolff a Haas versenyzőjének zűrös múltjára utalva beszólt, hogy örüljön, amiért egyáltalán az F1-ben lehet. Az időmérős incidensben kárvallott Grosjean csapatfőnöke sem elégedett a bíráskodással.

A silverstone-i időmérőn az egyik gyors körére készülő Lewis Hamilton csak az utolsó pillanatban vette észre az utolsó kanyarnál, hogy mögötte lendületből jön Romain Grosjean, s mire kapcsolt, már megzavarta ellenfelét. Az ügyben vizsgálatot indítottak a sportfelügyelők, de az esetet nem minősítették akadályozásnak, nem büntették Hamiltont.

A kárvallott azonban kettős mércét reklamálva úgy érezte, ha nem egy világbajnoki elsőségért küzdő pilóta tesz ilyet, biztosan nem ússza meg. Grosjean úgy érezte, körülbelül 3-4 tizedet bukott, és emiatt nem tudott Stoffel Vandoorne előtt végezni a Q3-ban.

Grosjean 10. lett az időmérőn, de a feltartás nélkül megelőzhette volna Vandoorne McLarenjétForrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Tudom, hogy az élen a világbajnoki cím a tét, de mi ugyanolyan keményen harcolunk a saját pozíciónkért, és engem ma feltartottak. Hogy is fogalmazzak? Ha egy másik versenyző teszi, valószínűleg lépnek ellene - mondta. - Meglepett az a megfogalmazás, hogy a »hátul érkező versenyzőt nem tartották fel«."

Legközelebb tehát bele kell fúrnom az első szárnyam a diffúzorába, hogy megmutassam, feltartottak..."

 "Kínában öt rajthelyes büntetést kaptam, mert túl gyorsan mentem dupla sárga zászlóknál. Ma pozíciót vesztettem, mégsem történt semmi."

Wolff keményen visszavágott Grosjean szavairaForrás: APA-PictureDesk/JFK / EXPA / picturedesk.com/Jfk

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff a pilóta előéletét felhánytorgatva élesen visszaszólt neki. "Vannak, akik folyton morognak. Nem is akarom kommentálni - nyilatkozta. - Ha Romain Grosjean felszólal, és büntetéseket követel más pilótáknak, nézzünk rá a múltjára!"Örülhet, hogy egyáltalán az F1-ben versenyezhet."A Haas versenyzője ugyanis 2012-ben a sportág ügyeletes bajkeverője volt sorozatos ütközéseivel, a Belga Nagydíjon okozott tömegbaleset miatt el is tiltották egy futamra. Jelenlegi főnöke, Günther Steiner szintén elégedetlen a hétvégi feltartás ügyében született ítélettel.

"Mi lett volna, ha Romain teszi ugyanezt Hamiltonnal? Mindenki válaszoljon magában - mondta. - Hasonlóbb feltételeket kellene teremteni, pedig folyton megy a tanakodás, hogy hogyan rántsuk összébb a mezőnyt. Sohasem kerülünk közelebb az élcsapatokhoz, ha két csoportot hozunk létre."

"Jelenleg van egy, amelyik a maga ura, és van egy, amelyik nem. Hiányzik a következetesség a büntetéseknél, minden attól függ, épp kit vizsgálnak."

Emlékeztetett arra is, hogy az élmezőny tagjai rendszeresen reklamálnak, ha az útjukba kerül egy lassú autó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!