Vágólapra másolva!
Elismeri, hogy ennek nem volt nagy jelentősége, mert Hamiltont úgysem tudta volna elkapni a Brit Nagydíj időmérőjén, de ennél azért szerinte jobb időre lett volna képes. A 3. rajthelyet „tűrhetőnek” érzi.

Mindkét Ferrarinak sikerült beférkőznie a Mercedesek közé a Brit Nagydíj időmérő edzésén, a pole a hazai versenyére körrekorddal megszerző Lewis Hamiltont azonban nem tudták fél másodpercnél jobban megközelíteni. Sebastian Vettel a Q3 elején még épp 2 tizeden belül került világbajnoki ellenfeléhez, de

„A délelőtti szabadedzésen elég jól állt a szénánk – mondta. – Tegnap nem voltunk igazán elégedettek, de az autónk ma életre kelt, a délelőtt jól sikerült. Kár, hogy a Q3 végén, az utolsó körömben benne hagytam egy kicsit."

Vettel a 3. helyről fog rajtolni Silverstone-ban Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Vettel végül csupán 2 századdal előzte meg Valtteri Bottast, akitől a múlt héten, Ausztriában hasonlóan kis különbséggel kapott ki. Úgy vélte, közelebb kerülhetett volna Hamiltonhoz, ha jókor küldik ki a pályára, és rendesen fel tudja melegíteni a gumijait a felvezető körében.

„A felvezető körben pocsék helyen találtam magam, túl közel az előttem lévőkhöz – panaszkodott. – Ez hátráltatott, különösen az első szektorban, mert a gumikat így nem sikerült olyan állapotba hoznom, mint kellett volna. Ha nem kerülök forgalomba, egy három-négy autós bolyba, jobban tapadtak volna. Mindegy, ez is tűrhető eredmény."

Vettel – aki legutóbb hat fordulóval ezelőtt, Szocsiban rajtolhatott az élről – bízik benne, hogy a Ferrari a versenyen szokás szerint közelebb lesz a Mercedeshez, mint egy mért körben volt, de azt elismerte, hogy Hamilton 1:26.600-as idejét esélye sem lett volna megismételni. Ő és Räikkönen a pálya mindhárom szektorában elmaradtak a brit pilótától.

„Az idő, amit a végén állított be, nagyon erős volt – mondta Vettel.

Räikkönen a szokásos szűkszavúságával annyit jegyzett meg, hogy az eredmény „rendben volt." A finn csak a pálya közepén ért el jobb részidőt Vettelnél, ennek ellenére 2 tizedmásodperccel gyorsabbnak bizonyult nála.

Mindhárom szektorban magabiztosan Hamilton volt a leggyorsabb Forrás: FIA

„A körülmények nem voltak könnyűek, folyamatosan változtak. Az autó jól viselkedett, egész hétvégén most a legjobban, de még így sem voltunk elég gyorsak az 1. hely megszerzéséhez – mondta. – A versenyen mindent meg fogjuk próbálni, aztán meglátjuk, mi történik. Nekem nincs vesztenivalóm, igyekezni fogok minél több pontot gyűjteni a csapatnak."

Räikkönen, aki már 88 ponttal van Vettel mögött a tabellán, ezért egyre inkább a fegyverhordozó szerepére kényszerül, hozzátette: „Hogy fogok-e harcolni Sebastiannal? Mindig harcolunk, de csak szépen."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!