Társoldalunk:

Hamilton védi a döntését, hogy nyaralt a parádé helyett

2017.07.14. 11:04

Úgy érzi, így tudta a legjobb állapotba hozni magát a hazai versenye előtt, amelyen meg akarja mutatni a brit rajongóknak, hogy igenis számítanak neki.

Az előző két verseny önhibáján kívül nem úgy alakult Lewis Hamilton számára, ahogy eltervezte, és az elmúlt időszakban a pályán kívüli viselkedése is beszédtémát szolgáltatott. Épphogy lecsengett, hogy az Osztrák Nagydíjon mutatott indiszponáltságára magyarázatot adott, a silverstone-i forduló előtt többeket magára haragított, amiért kihagyta a versenyt népszerűsítő londoni parádét.

Miközben rajta kívül a mezőny összes tagja megjelent az eseményen, ő pár napra kiugrott nyaralni Görögországba. Erről az előző héten tájékoztatta a főnökeit arra hivatkozva, hogy így kerül a legjobb állapotba a Brit Nagydíjra, hazai közönségének egy része azonban fújolással fogadta kedvence távollétét. Egyesek álszentnek is tartják, amiért nemrég pont arról beszélt, hogy nem tud elég időt tölteni a rajongóival.

Hamilton a Brit Nagydíj előtti sajtótájékoztatónForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamilton továbbra sem bánja, hogy a parádé helyett a minivakációt választotta. "Úgy hallottam, káprázatos rendezvény volt, megemelem a kalapom a kiváló munkát végző szervezők előtt. Imádom a brit rajongókat, ezt sohasem titkoltam, és remélem, az igazi szurkolók látták, hogy ezt ki is fejeztem minden évben - nyilatkozta a Sky Sportsnak.

A világbajnokság rendkívül feszített, és próbálom a lehető legjobb formába hozni magam, hogy úgy teljesítsek, ahogy elvárom."

"Mindenkinek joga van döntéseket hozni a saját életéről. Úgy éreztem, hogy eddig igen feszített volt a szezon, és a lehető legjobb módon kell felkészülnöm a hétvégére. A világbajnokság a legfontosabb számomra, de tényleg. Erről mindenkinek meglehet a maga véleménye."

"Nem hiszem, hogy a szerdai eseményeknek bármi köze lenne ahhoz, hogy a hétvége mennyire lesz nagyszerű. Minden évben egyre többen látogatnak ki, az emberek sokat spórolnak, hogy kijöhessenek erre a nagydíjra. Meg fogják látni, ezt milyen nagyra értékelem és mennyire tisztelem."

Hamiltonnak nem volt szerencséje az előző két versenyen, Azerbajdzsánban és Ausztriában, pedig nagyon erős tempót diktáltForrás: AFP/Andrej Isakovic

A többi versenyzőnek tetszett a londoni felvonulás, és Fernando Alonso azt reméli, hogy a jövőben több hasonló lesz. Még Kimi Räikkönen is arról beszélt: ez különleges rendezvény volt, és szerinte az emberek megízlelhették a Forma-1 hangulatát.

Hamilton: Igenis érdekelnek a szurkolóim

Hamilton alaptalannak tartja azokat a kritikákat, hogy nem foglalkozik eleget a szurkolóival. Szerinte "mindent megtett", hogy tartsa a kapcsolatot velük, s miközben azt felkapta a sajtó, hogy távol maradt a londoni parádétól, egyéb kezdeményezéseiről nem mindig számol be.

"Itt (Angliában) nekem van a legnagyobb rajongótáborom az F1-ben, amelynek tagjaival igyekszem annyit kommunikálni, amennyit lehet - mondta. - A szurkolók jelentenek nekem mindent, ez mindig így volt, sosem titkoltam.""Amikor civilként kórházakba látogatok, és olyan gyerekekkel töltöm az időmet, akik nem tudnak kimenni egy nagydíjra, arról talán nem tudósít a média, pedig nekem az is fontos. Úgy érzem, ebbe szeretem a legtöbb energiát fektetni."

Hamilton az előző három Brit Nagydíjat megnyerte, és egy újabb siker azért is fontos lenne neki, hogy faragjon a Sebastian Vettellel szembeni 20 pontos hátrányából.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!