Társoldalunk:

Csapattársa szurkolói zaklatják a neten a Force India ifjoncát

2017.07.14. 13:14

Sergio Pérez szurkolói közül többen inzultálták a Twitteren Esteban Ocont a szüleit is sértegetve, aki válaszul letiltotta őket. Nyugalomra inti a sértegetőket, és emlékeztetett rá, hogy ez csak sport.

A Force India nem számított a béke szigetének a két júniusi verseny után. Kanadában Sergio Pérez a csapat kérésével dacolva nem engedte el a frissebb gumikon haladó Esteban Ocont, akinek így papíron jobb esélye lett volna a dobogóra, majd Azerbajdzsánban ütköztek a csata hevében, rengeteg értékes pontot eldobva. A balesetért, amely nélkül valószínűleg mindketten dobogóra állhattak volna, nagyjából fele-fele arányban voltak felelősek a csapat értékelése szerint.

A versenyzők nem ugrottak egymás torkának az incidensek miatt, bár néhány megjegyzést odaszúrtak a másiknak. Ennél messzebbre ment Pérez több szurkolója az utóbbi időben, akik a Twitteren sértegették Ocont és családját, aki nem sokáig tűrte ezt a hangnemet.

Letiltottam őket, mert inzultálták a szüleimet is, és ez nem egészséges.Ez csupán sport: keményen harcolunk, de nem vagyunk gyilkosok. Mindenkinek le kellene nyugodnia" - idézte a grandprix.com a csapatnál az első idényét töltő fiatal versenyzőt.

Ocont a neten zaklatták csapattársa szurkolóiForrás: AFP/Andrej Isakovic

Ocon nem aggódik amiatt, hogy a szezon vége felé személyesen is kapcsolatba fog kerülni csapattársa rajongóival a Mexikói Nagydíjon.

"Szerintem minden rendben lesz - mondta. - Egyszer sem mondtam rosszat Mexikóról. Szeretem az országot, korábban kiválóan éreztem ott magam, és Sergióval is jó a kapcsolatom."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!