Verstappen kezdi elveszíteni a hitét

Forma-1, Max Verstappen, Red Bull Racing, Azeri Nagydíj
Motorsports: FIA Formula One World Championship 2017, Grand Prix of Europe, #33 Max Verstappen (NDL, Red Bull Racing) 24.06.2017. | usage worldwide
Vágólapra másolva!
Az elképesztően balszerencsés holland azt mondja, lassan elveszti a bizalmát, ha nem javul az autó megbízhatósága. A főnökei nem tudják kiengesztelni azzal, hogy bocsánatot kértek tőle a legutóbbi kiesése után.

Max Verstappent az ág is húzza a Red Bullnál töltött első teljes idényében. A holland tehetség eddig hiába verte 5:3-ra csapattársát azokon az időmérőkön, amikor mindkettejük autója egészségesen működött, Daniel Ricciardo több mint kétszer annyi pontot gyűjtött nála. Verstappent a force indiás Sergio Pérez is megelőzi a tabellán, mivel elképesztő balszerencse sújtja.

A kilenc versenyből csak négyszer ért célba, a többin kibabrált vele a technika ördöge, vagy rosszkor rossz helyen tartózkodva belekeveredett mások ütközésébe.

Ausztriában zsinórban a harmadik kiesését jegyezte, ezúttal egyik tényező sem kímélte. Bár a megtorpedózott Fernando Alonso rántotta magával a mélybe, úgy néz ki, eleve rövid lett volna a versenye.

Verstappen egyre nehezebben bízik a Red Bullban Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

"Már a rajtnál gondjaim voltak a kuplunggal. A felvezető körön észrevettem, hogy valami nem stimmel, a rajtrácsról elindulva erősen rázkódott az autó, ami nem jó. A rajtnál aztán egyszerűen rángatni kezdett a kuplung, miközben kerestem a fogáspontot" - nyilatkozta Verstappen.

"Bekapcsolt a lefulladásgátló, de valami feltehetően már akkor tönkrement. Szóval úgysem jutottam volna el a célig. Vége a dalnak, amikor (a kuplung) csúszik és szivárog belőle a hirdaulikafolyadék."

Ricciardo öt futam óta folyamatosan felállhat a dobogóra, ám az Osztrák Nagydíj kivételével az első kanyarba mindegyik alkalommal Verstappen érkezett meg előbb.

Kanadában alighanem a dobogótól, Azerbajdzsánban a győzelemtől fosztotta meg a műszaki hiba, és elismeri, hogy a megpróbáltatásokat egyre nehezebben viseli.

"Tulajdonképpen egész nyugodt voltam, bár természetesen roppant elkeserítő, ami történt - mondta a kieséséről az Osztrák Nagydíjon. - Az önbizalmam nem, de ha így folytatódik, a bizalmam odalesz."

Verstappen azt nem mondta ki, hogy ezzel a csapatra gondolt-e, csupán annyit fűzött hozzá, hogy "az egész helyzetben" veszíti el a hitét. "Ennek véget kell érnie – jelentette ki. – Tudom, hogy (a csapat) mindig a legjobbra törekszik. Azonban mindig valami más romlik el, nem egyetlen dolgot kell helyrehozni."

A bocsánatkérés nem elég

Bakuban, ahol a kaotikus versenyen Ricciardo sétált el a győzelemmel, Verstappen úgy viharzott el a pályáról, hogy kihagyta a kötelező interjúkat – ezért pénzbírságot kapott az FIA-tól –, és a sorozatos balszerencséje táplálja azt a pletykát, hogy a közeljövőben másik csapathoz próbál átigazolni.

Elismerte: az sem hatja meg, hogy az istálló elöljárói, Christian Horner és Helmut Marko külön elnézést kért tőle az Osztrák Nagydíj után. "Azt hiszem, korábban sohasem szembesültek ennyi kieséssel. Úgy gondolom, három-négy szezonból általában legfeljebb egyben fordulhat elő ilyesmi.

- mutatott rá.

A mezőny állandó tagjai közül csak Fernando Alonso ért célba kevesebb futamon Verstappennél.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!