Társoldalunk:

Hamilton nem fog rájátszani Vettel gyenge pontjára

2017.07.07. 17:19

A Mercedes versenyzője a bakui incidens után azt mondta, az ellenfelét gyengébbé teszi, hogy könnyen dühbe gurul, Toto Wolff szerint viszont már ezen a hétvégén el fogják felejteni az egészet.

Miután Sebastian Vettel a két héttel ezelőtti Azeri Nagydíjon bosszúból ráhúzta a kormányt, Lewis Hamilton tiszteletlennek nevezte a Ferrari német versenyzőjét, de úgy vélte, neki kifejezetten jól jön, hogy a világbajnoki ellenfele ilyen könnyen dühbe gurul.

Wolff szerint Hamilton nem fogja provokálni VetteltForrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

„Szerintem ez már egy ideje elég nyilvánvaló volt – nyilatkozta még Bakuban. – Ha meggondoljuk, tavaly miket mondott a rádióban, tudhatjuk róla, hogy ilyen. Az igazat megvallva soha nem gondoltam volna, hogy megtörténhet, ami ma megtörtént, de ebből csapatként előnyt kovácsolhatunk.

Nyilvánvalóan érzi a nyomást, és ez nekünk nem rossz. Azt mutatja, hogy a nyomás még a legjobbakat is kihozhatja a sodrából."

Hamilton elsősorban a tavalyi mexikói esetre gondolt, amikor Vettel a két Red Bull közé beszorulva kiborult, mert Max Verstappen egy kanyar levágásával maradt előtte, és mérgében keményen beolvasott a versenyigazgatónak, Charlie Whitingnak is.

OLVASNIVALÓ

A Mercedes főnöke, Toto Wolff azonban az Osztrák Nagydíj előtt az Origo GPhírek-nek azt mondta: nem hiszi, hogy ez a temperamentum igazi rés lenne Vettel pajzsán, és arra sem számít, hogy Hamilton megpróbál majd szándékosan rájátszani.

„Szerintem kölcsönösen tisztelik egymást. Így kezdték az évet – emlékeztetett Wolff. – Amikor ennyire kiélezett versengés zajlik a győzelmekért és a vb-címért, óhatatlanul vannak benne hullámvölgyek és hullámhegyek. Minél tovább húzódik, annál intenzívebbé válik."

Egyikük sem lenne többszörös világbajnok, ha lennének komoly gyenge pontjaik.

Ami engem illet, én kívülállóként nem hiszem, hogy ez az incidens sokáig foglalkoztatni fogja őket. Már ezen a hétvégén túllépnek rajta."

Vettelnek ügyelnie is kell rá, hogy ne hagyja provokálni magát, hiszen jelenleg 9 büntetőpontja van: ha valamivel begyűjt 3 újabbat a hétvégén, a Brit Nagydíjról automatikusan eltiltják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!