Ricciardónak nincs mentsége az időmérős hátrányára

Forma-1, Daniel Ricciardo, Red Bull Racing, Azerbajdzsáni Nagydíj
BAKU, AZERBAIJAN - JUNE 24: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Red Bull Racing Red Bull-TAG Heuer RB13 TAG Heuer on track during final practice for the Azerbaijan Formula One Grand Prix at Baku City Circuit on June 24, 2017 in Baku, Azerbaijan. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // P-20170624-00379 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
Vágólapra másolva!
Zsinórban négyszer kapott ki az időmérőn Verstappentől, és elismeri, a holland egyszerűen gyorsabban vezetett szombatonként. Szerinte a csapattársát sújtó műszaki hibáknak nincs közük a vezetési stílusához.

Nyolc futam után jelentős pontkülönbség alakult ki a Red Bull versenyzői, Daniel Ricciardo és Max Verstappen között, az ausztrál 47 ponttal veri a csapattársát. A tabella azonban igencsak csalóka képet mutat, és nem tükrözi a két versenyző közti valós különbséget, hiszen Verstappennek az eddigi futamok felét fel kellett adnia, háromszor műszaki hiba, egyszer pedig rajtbaleset miatt. Pedig a holland az utóbbi időben kifejezetten jó formában vezet,

a legutóbbi négy nagydíj időmérőjén például rendre gyorsabb volt Ricciardónál.

Az ausztrál hiába nyerte meg a kaotikus Azeri Nagydíjat, nem kerülheti el a kínos kérdéseket az időmérőn nyújtott teljesítményével kapcsolatban. Ricciardo nem próbál kifogásokat keresni, elismeri, hogy a csapattársa egyszerűen jobban szerepel szombatonként. "Időnként hibáztam is, de az az igazság, hogy Max remekül vezet - nyilatkozta. - Nem szeretnék semmit levonni az érdemeiből, mert tényleg nagyon gyors."

Bakuban Ricciardo szerezte meg a Red Bull idei első győzelmét Forrás: 2017 Getty Images/Mark Thompson

Ricciardo szerint természetes, hogy a kettejük közti erőviszonyok folyamatosan változnak. "Tavaly is nagyon keményen hajtottuk egymást, és szerintem minél tovább maradunk csapattársak, annál keményebben harcolunk majd egymás ellen - vélekedett. - Most ő van nagyszerű formában, és látható, mennyire jól érzi magát az autóban. Szerintem az önbizalma is egyre nagyobb lesz, ez is megkönnyíti a dolgát.

(Verstappen) egyszerűen jól vezet mostanában."

Nem Verstappen tehet a kiesésekről

Verstappent annyiszor sújtotta műszaki probléma az idei szezonban, hogy egyesekben felmerült, talán a holland vezetési stílusának is köze lehet a gyakori meghibásodásokhoz. Ricciardo szerint azonban nincs alapja ennek a felvetésnek. "Mivel a legutóbbi négy időmérőn legyőzött, talán arról van szó, hogy túl gyorsan vezet, és a motor nem tudja tartani vele a lépést - viccelődött. - Komolyra fordítva a szót, semmi erre utaló jelet nem láttunk. Soha nem használja túl nagy fordulatszámon a motort,

"Nem szeretek szerencséről és balszerencséről beszélni, de szerintem itt ilyesmiről lehet szó. Nem hiszen, hogy ő tehet róla - tette hozzá Ricciardo. - Nekem több szerencsém volt a megbízhatósággal, szerintem nincs rá logikusabb magyarázat."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!