Kubica: Szinte biztos az F1-es visszatérés

Forma-1, Robert Kubica, Renault Sport Racing, Valencia teszt
Robert Kubica Private Test Day. Valencia, Spain. 6th June 2017 Images copyright Malcolm Griffiths 07768 230706 www.malcolm.gb.net USAGE: Editorial Only World Wide
Vágólapra másolva!
Saját magát osztályozva úgy vélte, két lábbal a földön járva is képes lenne visszatérni az F1-es mezőnybe, miután nagyon otthonosan érezte magát a Renault pilótafülkéjében.

Tovább fokozza a várakozásokat Robert Kubica, miután a múlt hónapban sikeres tesztet hajtott végre egy 2012-es Lotus-Renault-val. A lengyel pilóta saját magát és a csapatot is meglepte azzal, hogy gond nélkül képes volt 151 kört megtenni a technikás valenciai pályán, holott a 2011-es ralibalesetben megsérült jobb karja nem rehabilitálódott teljesen.

Az F1-es közvélemény azóta találgatja, hogy Kubica vajon visszatérhet-e valaha az F1-es mezőnybe. Bár a Renault azt mondta, nincs a listájukon a jövő évi versenyzőjelöltjeik között, és további tesztet sem terveznek egyelőre, Kubica csak önti az olajat a tűzre azzal, hogy ő bizony számol a visszatérés reális lehetőségével.

Kubica Valenciában Forrás: Renault Sport Racing

„Ha megkérdeztek volna, hogy (a teszt előtt) mekkora esélyt adtam volna az F1-es visszatérésre, 10-20 százalékot adtam volna magamnak, maximum – ismerte el az Auto Expressnek. – Az óra ketyeg, nem csak a végeredmények terén, hanem én is öregszem. Az F1-ben olyan gyorsan mennek a dolgok, hogy az emberek könnyen felejtenek. Nem mindenki, de sokan.”

Amikor arról kérdezték, hogy most milyennek látja az esélyeit, már magabiztosan felelt.

„Mivel nagyon valószerűen nézem a dolgokat, és két lábbal a földön járok, 80 vagy 90 százalékra teszem – jelentette ki. – Szerintem a legtöbb kérdőjel elhárult, és nagyon kényelmesen vezetek. Tulajdonképpen hatalmas megkönnyebbülés volt a teszt, mert arról szólt, hogy igen, meg tudom csinálni vagy nem, az F1 ajtaja végleg bezárult.”

Újra kihajthat a garázsból Forrás: Renault Sport Racing

Kubica a múlt hónapban, Valenciában vezethette az E20-ast, és a hétvégén ismét autóba ülhetett a goodwoodi Sebességfesztiválon. A Motorsport.com úgy tudja, hogy még e hónap második felében ismét alkalom nyílik arra, hogy egy egyelőre nem ismert helyszínen próbára tegye a képességeit.

A Renault-nál csak Nico Hülkenbergnek van egyelőre szerződése a csapattal,

mivel Jolyon Palmerrel lejár a megállapodás legkésőbb az év végén, ráadásul a brit pilótával nagyon elégedetlenek is. Kubica minden idők legsikeresebb kelet-európai versenyzője, 2005-ben megnyerte a Formula Renault 3.5-öt, 2006-tól már a BMW Sauber pilótája lett, és 2008-ban győzött a Kanadai Nagydíjon.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!