Most tényleg új motort kapnak a McLarenek

Forma-1, Azeri Nagydíj, Fernando Alonso, McLaren
McLaren's Spanish driver Fernando Alonso steers his car during the second practice session of the Formula One Azerbaijan Grand Prix at the Baku City Circuit on June 23, 2017. / AFP PHOTO / ANDREJ ISAKOVIC
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso és Stoffel Vandoorne autójába is beépítik a régen várt 3-as változatot az Osztrák Nagydíjra. A Honda nagy reményekkel készül a hétvégi futamra.

Zöld utat kapott az új Honda erőforrás bevetése a hétvégi Osztrák Nagydíjon, miután Fernando Alonso sikeresen tesztelte azt az előző, Azerbajdzsáni Nagydíj pénteki szabadedzésén. Az új fejlesztés révén nagyobb csúcssebességet érhetnek majd el a versenyzők, hiszen Alonso mellett rögtön Stoffel Vandoorne is megkapja a 3-as változatként emlegetett új erőforrást.

Az előző versenyhétvége óta a Honda további teszteket végzett a Japánban lévő bázisán, majd a bevetés mellett döntöttek. Nagy kérdés, hogy az erősen repedező McLaren-Honda együttműködést megmentheti-e Haszegava Juszuke csapatának igyekezete vagy újabb csúfos kudarccá válik-e a 3-as változat megjelenése.

Vajon mire lesz elég az új Honda-motor? Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Az előző fordulóban, Azerbajdzsánban megszereztük az idei első pontjainkat, és szerintem némi fényt hoztunk a csapat számára – vélte Haszegava. – Teszteltük a 3-as változatú erőforrást is Fernando autójában, pénteken, és megerősíthettük, hogy némi előrelépést értünk el a teljesítmény terén.”

Eric Boullier, a McLaren versenyigazgatója hozzátette, hogy további fejlesztésekkel készül a csapat is az autóhoz, ahogy ezt már a lóerőkre érzékeny kanadai és azeri hétvége előtt is tették. „Az azerbajdzsáni eredményben semmi ünnepélyes nem volt, de jelezte, hogy jól dolgozunk, és képesek vagyunk élni a lehetőséggel, amikor felmerülnek.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!