A Brit GP-n eltérő taktikát követhet a Ferrari és a Mercedes

F1 - EUROPE  GRAND PRIX - AZERBAIJAN 2017 Auto CAR F1 formula 1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GRAND PRIX JUIN Motorsport RACE WORLD CHAMPIONSHIP HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scud
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, VETTEL Sebastian (ger) Ferrari SF70-H team scuderia Ferrari, action during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 22 to 25 in Baku - Photo Florent Gooden / DPPI
Vágólapra másolva!
A gumiválasztások közötti eltérések szinte mindig eltűnnek a verseny rajtjáig, a Brit Nagydíjon azonban elképzelhető, hogy az éllovasok a versenyen is más ritmusban cserélnek majd kereket.

A hétvégén még csak az Osztrák Nagydíjat rendezik meg, de néhány nappal később már az angliai Silverstone-ban a Brit Nagydíj következik, így a Pirelli már most kiadta a csapatok gumiválasztásait. Az élmezőnyben általában csak árnyalatnyi különbségek szoktak kialakulni, ezek az edzéseken a különböző tesztprogramok révén a rajtig ki is egyenlítődnek, de ezúttal más lehet a helyzet.

A Ferrari pilótái ugyanis a 13 rendelkezésre álló gumiszettből 9 szuperlágyat rendeltek meg, míg a Mercedesnél ugyanez a szám csupán 6, vagyis a Ferrari akár az időmérő mindhárom szakaszában egy szettel több gumit használhat el a legnagyobb riválisnál, erre azonban maximum a Q3-ban lehet szükségük.

Hamilton több lágy gumit kért Vettelnél Forrás: DPPI/Florent Gooden

A versenyzők szintjén ez azt jelenti, hogy Lewis Hamiltonnak hárommal több lágy szettje lesz, mint Sebastian Vettelnek, és Valtteri Bottas kivételével mindenki csak egy közepes keverékű szettet kért, míg Bottas úgy gondolta, hogy neki kettőre lesz szüksége. Ez arra utalhat, hogy a Mercedes a pénteki szabadedzést tesztelésre használhatja, de később is konzervatívabb stratégia várható tőlük.

Bottas gumiválasztása azonban nem példátlan, két közepes szettet kért Sergio Pérez és Esteban Ocon is a Force Indiánál, valamint Romain Grosjean a Haasnál. A Ferrari sem az egyetlen csapat, ami betárazott szuperlágyból, a McLarennél mindkét pilóta, a Toro Rossónál pedig Danyiil Kvjat döntött úgy, hogy a 12-ből 10 szettet szuperlágyra fordítanak.

A pilóták gumiválasztásai a Brit Nagydíjra

Így rendeltek a pilóták a Brit Nagydíjra Forrás: Pirelli

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!