Társoldalunk:
Hírlevél

Vettel: Nem is ismerem Hamiltont igazán

2017.07.02. 11:58

Már több, mint 10 éve küzdenek egymás ellen, de a német pilóta szerint nem alakult ki személyes kapcsolat közöttük. Vettel hőse Schumacher volt, de a rekordjait nem hajszolja.

A bakui futamon történtek fényében érdekes interjút adott Sebastian Vettel a La Gazzetta dello Sportnak még a verseny előtt, amit a sebvettelnews.com szemlézett. A riporter felvetette, hogy mentorához, Helmut Markóhoz hasonlóan Vettel is kedveli-e a kortárs művészetet.

A német pilóta azt mondta, szokott kiállításokra és múzeumokba járni, ha elsőre megtetszik neki egy festmény, próbálja megismerni az alkotót is. Ekkor felmerült, hogy Lewis Hamilton is vásárolt egy Dalí alkotást, de Vettel szerint ettől még nem lehet közöttük hasonlóságokról beszélni.

Baku előtt békében küzdöttek egymássalForrás: AFP/Lluis Gene

„Nehéz erre válaszolni, mert tulajdonképpen nem is ismerem Lewist. Nem sok időt töltünk együtt. Talán csak akkor vagyunk közel egymáshoz, amikor küzdünk a pályán, de ez már a Forma-3 óta így van, és soha sem volt személyes viszályunk. Rengeteg dolog akad Lewis életmódjában, amit én nem tennék meg, de ő valószínűleg ugyanezt mondaná rólam.”

Vettel szerint kettejük vezetési stílusát hasonlóan nehéz lenne összehasonlítani.

„Nem látok bele a vezetési stílusába. A kérdés megválaszolásához ugyanabban a csapatban kellene mennünk, és ugyanazt az autót kellene vezetnünk. (Kimi) Räikkönennel lehetne összehasonlítást csinálni, mert ő a Ferrarinál a csapattársam. Meg lehetne mondani, hogy hol erősebb ő, hol én, vagy (Daniel) Ricciardo és (Mark) Webber a Red Bullnál. Lewis esetében ez nehéz lenne.”

Vettel és Schumacher a Bajnokok tornájánForrás: flohagena.com/Red Bull Content Pool

Míg Hamilton gyerekkori hőse Ayrton Senna volt, Vettel honfitársára, Michael Schumacherre nézett fel. Elárulta, F1-es pályafutása előtt kétszer találkoztak, először úgy élte meg az alkalmat, mintha istent látta volna, hiszen már a híres világbajnokot látta benne, a második alkalom viszont már sokkal személyesebb volt. Meg tudta különböztetni, hogy Schumacher mit jelentett, és ki volt ő valójában.

Soha sem láttam őt formán kívül vagy dühösnek, de néha igen, amikor már jó sok italt elfogyasztott

– mosolygott Vettel. – De soha sem mondott olyat, aminek nem volt értelme. Mindig tudott uralkodni magán, és ez igaz volt az F1-re, a gokartra, vagy akkor, amikor a Bajnokok tornáján a szöcskét vezette. Mindig magabiztos volt, és tudta, hogyan kezelje a helyzetet” – mondta a négyszeres világbajnok, aki hozzátette, Schumacher rekordjainak hajszolása helyett az a célja, hogy a Ferrarival is megszerezze a végső győzelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!