Vettel: Nem is ismerem Hamiltont igazán

- Horizontal (L to R) Ferrari's German driver Sebastian Vettel, Mercedes' British driver Lewis Hamilton  celebrate on the podium after the Spanish Formula One Grand Prix on May 14, 2017 at the Circuit de Catalunya in Montmelo on the outskirts of Barcelona
(L to R) Ferrari's German driver Sebastian Vettel, Mercedes' British driver Lewis Hamilton celebrate on the podium after the Spanish Formula One Grand Prix on May 14, 2017 at the Circuit de Catalunya in Montmelo on the outskirts of Barcelona. / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Vágólapra másolva!
Már több, mint 10 éve küzdenek egymás ellen, de a német pilóta szerint nem alakult ki személyes kapcsolat közöttük. Vettel hőse Schumacher volt, de a rekordjait nem hajszolja.

A bakui futamon történtek fényében érdekes interjút adott Sebastian Vettel a La Gazzetta dello Sportnak még a verseny előtt, amit a sebvettelnews.com szemlézett. A riporter felvetette, hogy mentorához, Helmut Markóhoz hasonlóan Vettel is kedveli-e a kortárs művészetet.

A német pilóta azt mondta, szokott kiállításokra és múzeumokba járni, ha elsőre megtetszik neki egy festmény, próbálja megismerni az alkotót is. Ekkor felmerült, hogy Lewis Hamilton is vásárolt egy Dalí alkotást, de Vettel szerint ettől még nem lehet közöttük hasonlóságokról beszélni.

Baku előtt békében küzdöttek egymással Forrás: AFP/Lluis Gene

„Nehéz erre válaszolni, mert tulajdonképpen nem is ismerem Lewist. Nem sok időt töltünk együtt. Talán csak akkor vagyunk közel egymáshoz, amikor küzdünk a pályán, de ez már a Forma-3 óta így van, és soha sem volt személyes viszályunk. Rengeteg dolog akad Lewis életmódjában, amit én nem tennék meg, de ő valószínűleg ugyanezt mondaná rólam.”

Vettel szerint kettejük vezetési stílusát hasonlóan nehéz lenne összehasonlítani.

„Nem látok bele a vezetési stílusába. A kérdés megválaszolásához ugyanabban a csapatban kellene mennünk, és ugyanazt az autót kellene vezetnünk. (Kimi) Räikkönennel lehetne összehasonlítást csinálni, mert ő a Ferrarinál a csapattársam. Meg lehetne mondani, hogy hol erősebb ő, hol én, vagy (Daniel) Ricciardo és (Mark) Webber a Red Bullnál. Lewis esetében ez nehéz lenne.”

Vettel és Schumacher a Bajnokok tornáján Forrás: flohagena.com/Red Bull Content Pool

Míg Hamilton gyerekkori hőse Ayrton Senna volt, Vettel honfitársára, Michael Schumacherre nézett fel. Elárulta, F1-es pályafutása előtt kétszer találkoztak, először úgy élte meg az alkalmat, mintha istent látta volna, hiszen már a híres világbajnokot látta benne, a második alkalom viszont már sokkal személyesebb volt. Meg tudta különböztetni, hogy Schumacher mit jelentett, és ki volt ő valójában.

– mosolygott Vettel. – De soha sem mondott olyat, aminek nem volt értelme. Mindig tudott uralkodni magán, és ez igaz volt az F1-re, a gokartra, vagy akkor, amikor a Bajnokok tornáján a szöcskét vezette. Mindig magabiztos volt, és tudta, hogyan kezelje a helyzetet” – mondta a négyszeres világbajnok, aki hozzátette, Schumacher rekordjainak hajszolása helyett az a célja, hogy a Ferrarival is megszerezze a végső győzelmet.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!