Vágólapra másolva!
Jenson Button nem ért egyet azzal, hogy az FIA újabb vizsgálatot kezdeményezett Sebastian Vettel ellen, de szerinte a német pilóta sem javított a helyzetén a versenyen történtek után.

Még mindig Lewis Hamilton és Sebastian Vettel csörtéjétől hangos az F1-es közvélemény, elsősorban azért, mert az FIA újabb vizsgálatot kezdeményezett az ügyben, és nem kizárt, hogy Vettel az eddigi két büntetése után további szankciók elé néz majd. Ezek között szerepelhet, hogy társadalmi munkára ítélik, elveszik a bakui pontjait vagy kizárják egy további futamról.

A korábbi F1-es világbajnok, Jenson Button viszont nem hiszi, hogy erre szükség van. A Twitteren azt írta: „Az Azerbajdzsáni Nagydíjat élmény volt nézni. Hogy miért? Mert tele volt adrenalinnal és érzelmekkel. Amit Vettel tett, butaság volt, de megbüntették érte. Lépjünk tovább!”

Vettel még vezeti a világbajnokságot, de akár lépéshátrányba is kerülhet Forrás: DPPI/Florent Gooden

Martin Brundle, a Sky Sports szakértője, és szintén korábbi versenyző úgy vélte, „nagy döntés lesz az FIA-tól, ha felülbírálják a saját rendszerüket, döntéseiket és sportfelügyelőiket. Én ismerem, imádom és elvárom, hogy az F1 nyers legyen igazi harcosokkal.” Button ezt is helyeselte, azt viszont nem, hogy Vettel nem ismerte el a vétkét a futam utáni interjúk során.

A 2009-es világbajnok ezután néhány tweetben megpróbált reagálni a közönség legjellemzőbb hiedelmeire az esettel kapcsolatban. Az egyik felhasználó felvetette, hogy Vettel túlságosan enyhe büntetést kapott, amikor 10 másodperces stop/go büntetéssel sújtották azért, mert bosszúból oldalról nekiment Hamilton autójának.

– vélte, majd egy másik tweetben még egyszer leszögezte, hogy a 10 másodperc az ténylegesen inkább fél perc körüli büntetés. Felvetették neki azt is, hogy Vettel rossz példát mutatott azzal, hogy a pályán állt bosszút, és ismét párhuzamot vontak a versenypályán történtek és a közúti vezetés között, de Button ezt egyszerűen elintézte.

Az FIA még az Osztrák Nagydíj előtt ítéletet hirdet az ügyben, ez akár a világbajnoki címért folyó küzdelmet is befolyásolhatja. Jelen állás szerint Vettel 14 pontos előnnyel vezet Hamilton előtt, de amennyiben a német pilótát utólag kizárnák az egyébként már hivatalos végeredménnyel lezárt Azeri Nagydíjról, a két versenyző pontegyenlőséggel állna a bajnokság élén.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!