Társoldalunk:
Hírlevél

Egymásnak ugrottak a Toro Rosso pilótái

2017.06.21. 19:51

A perpatvar amiatt tört ki, hogy úgy érzik, nem segítették egymást eléggé a montreali időmérőn. Kvjat nem biztos benne, hogy legközelebb akar asszisztálni Sainz köréhez.

Carlos Sainz és Danyiil Kvjat viszonya eddig sem volt különösebben barátinak mondható, de úgy tűnik, a két héttel ezelőtti Kanadai Nagydíj óta még jobban megromlott.

A konfliktus amiatt robbant ki közöttük, hogy Sainz az időmérő során a rádióban szóvá tette: a csapattársa egy megállapodás ellenére nem segítette őt a szélárnyékával.

Kvjat szerint azonban ez nem volt igaz, mert a megegyezés alapján versenyenként felváltva kell asszisztálniuk egymás köréhez, és Montrealban neki kellett volna segítséget kapnia. „Az időmérő után inkorrekten viselkedett" – mondta Sainzról az Autosportnak.

„Az adatok alapján semmit nem nyertem a szélárnyékában. Az ő legjobb körét az enyémmel összehasonlítva az égvilágon semmilyen különbséget nem találunk, teljesen egyforma végsebességet értünk el az egyenesben. Szellemeket látott a kanyarok mögött."

Kvjat és Sainz összekülönbözött a szélárnyékonForrás: Getty Images / Red Bull Content Pool/Peter Fox

Kvjat gyávának nevezte Sainzot, amiért nem ment oda hozzá tisztázni a történteket, és kilátásba helyezte, hogy legközelebb – a hétvégi Azeri Nagydíjon –, amikor rajta lenne a sor, nem fog szélárnyékot biztosítani neki az időmérőn.

„Felváltva kerülünk sorra, így működik a stratégiánk: az egyik versenyen én vagyok hátul, a másikon ő – állította az orosz.

Bakuban ő kapta volna a szélárnyékot, de az igazat megvallva nem vagyok biztos benne, hogy a jövőben is együtt akarok működni vele az időmérőkön."

„Ami engem illet, minden teljesen tiszta. Ha kérdései vannak, nyugodtan odajöhet hozzám, és felteheti őket, már amennyiben elég bátor hozzá. Amennyiben viszont nem az, akkor folyton a sajtón keresztül próbál rejtett üzeneteket eljuttatni hozzám."

Sainz kijelentette, hogy a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet, miután a Toro Rosso montreali eligazításán kitárgyalták a történteket.

„Nyilvánosan inkább nem szeretnék beszélni róla. Jobb, ha ez a csapaton belül marad – mondta, bár úgy tűnik, ezzel elkésett. – Már kifejtettem a véleményemet és a gondolataimat a helyzettel kapcsolatban. Akkor azt gondoltam, egyértelműen igazságtalanság ért, különösen egy olyan jellegű pályán. Megbeszéltük a dolgot, túltettük magunkat rajta, és megtaláltuk a megoldást."

A montreali időmérőn egyébként Kvjat volt a gyorsabb, de mindössze 66 ezredmásodperces különbséggel, és 11. helyen végezve ő is éppúgy kiesett a Q2-ben, mint Sainz.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!