Vágólapra másolva!
Lance Stroll kanadai eredményével nagyon elégedettek a Williamsnél, az új technikai igazgató szinte győzelemként ünnepelte a pontszerzését. Claire Williams szerint a fiatal pilóta válláról ezzel lekerült a teher.

A Forma-1 két idei újoncának eddig nem ment jól a szekér. Kanadában folytatódott a McLaren-es Stoffel Vandoorne vesszőfutása, a williamses Lance Stroll rossz szériája ellenben megszakadt, ő a 9. helyével megszerezte első pontjait a világbajnokságban.

Stroll végre feliratkozott a pontszerzők közé Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Ez azért óriási megkönnyebbülés neki, mert az előző hat futamból négyen nem jutott el a célig – jóllehet, általában tőle független okokból –, és többnyire csúnyán kikapott rutinos csapattársától, Felipe Massától

Emiatt sok kritikát kapott, és a fejéhez vágták, hogy csupán vagyonos édesapja támogatásának köszönhetően versenyezhet a Williamsnél.

Csapata viszont türelmesen bánt vele, és Claire Williams szerint Montrealban meghálálta a bizalmat. "Úgy gondolom, ez igazságtételt jelentett számára. Bebizonyította, hogy a kétkedők tévednek, és megérdemli itt a helyét - nyilatkozta az Autosportnak. - Nagyon büszke vagyok az eredményére. Ettől mindenkin enyhül a teher, ami örömteli. Szerintem az ő torkából is eltűnt a gombóc, és csupán hét verseny kellett ehhez."

"Úgy vélem, hatalmas nyomás nehezedett rá, amit ő rakott magára. Neki azonban ez jót tett, előrébb vitte, és szerintem remekül megbirkózott vele."

"Figyelembe véve, hogy mindössze 18 éves, és hogy mindenhonnan feláll, lenyűgöző, milyen szívós. Főleg annak tükrében, mennyi negatív véleményt kapott."

Lowe úgy érezte, mintha győzelmet ünnepelne

A Williams új technikai igazgatója, a Mercedestől érkezett, ünnepléshez szokott Paddy Lowe szintén elismeréssel beszélt a kanadai újoncról. "A teljesítménye és az eredménye olyannak érződik, mintha nyert volna.

Bár csupán 9. lett, tényleg úgy éreztem, mintha megnyerte volna a futamot" - mondta.

"Tudjuk, hogy a bemutatkozása roppant nehéz volt. Együttéreztünk vele, és mindnyájan azt akartuk, hogy javuljon, fejlődjön. A futamon aztán megmutatta, hogy képes jól vezetni. Megcsillogtatta a tehetségét, fantasztikusan versenyzett. Nem az ölébe hullottak a pontok, megharcolt értük."

"Több nehéz helyzeten átevickélt, például az első kanyar tumultusán. Számos alkalom volt, amikor könnyen hibázhatott volna. Mindez felbecsülhetetlenül hasznos volt, innentől sokkal nagyobb lesz az önbizalma."

Lowe úgy véli, azután, hogy Stroll megszerezte első pontjait, minden simábban fog menni neki.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!