Kubica komolyan fontolgatja az F1-es visszatérést

Forma-1, Robert Kubica, Renault Sport Racing, Valencia teszt
Robert Kubica Private Test Day. Valencia, Spain. 6th June 2017 Images copyright Malcolm Griffiths 07768 230706 www.malcolm.gb.net USAGE: Editorial Only World Wide
Vágólapra másolva!
A múlt heti teszt meggyőzte a korábbi F1-es pilótát, hogy a sérülései és az életkora ellenére is fel tudná venni a versenyt a világ legjobbjaival. Még nem tudni, kap-e újabb tesztlehetőséget.

Kisebb meglepetést okozott a Renault azzal, hogy tesztlehetőséget adott egy átfestett, 2012-es Lotusszal korábbi versenyzőjüknek, Robert Kubicának. A lengyel pilóta 2011 elején szenvedett életveszélyes balesetet egy raliversenyen, a jobb kezét azóta sem tudja tökéletesen mozgatni, de felépült annyira, hogy újra elgondolkozzon pályaversenyzői karrierjének folytatásán.

Kubica 2008-ban megnyerte a Kanadai Nagydíjat a BMW Sauberrel, majd a Renault-hoz szerződött, és állítólag a Ferrarival is előzetes megállapodása volt, de a baleset keresztülhúzta a számításait, és azóta jobbára a raliversenyeken próbált szerencsét. Nemrég viszont újra a pályaversenyzéssel kezdett kacérkodni, tesztelt GP3-as, Formula E, és LMP2-es autót is az F1-es Lotus előtt.

Kubica a valenciai teszten Forrás: Renault Sport Racing

„Az biztos, hogy ez egy új kezdet számomra – nyilatkozta a Sky Sportsnak lengyel pilóta, aki 115 kört tett meg a valenciai épített pályán, ami egy teljes versenyhétvége programja, és a Renault szerint már az autó beállításaival is foglalkoztak.

„Tudok vezetni, jó a tempóm, és egy teljes nagydíj távját teljesítem, ez azért boldoggá és büszkévé tesz. Miután ezt a tesztet teljesítettem, szeretnék még többet tesztelni. Ez nem rajtam múlik, de továbbra is dolgozni fogok, és remélhetőleg egy napon, lépésről lépésre egy igazi visszatérésre is sor kerülhet.”

Ez még egy V8-as Lotus-Renault, átfestve Forrás: Renault Sport Racing

A Renault korábban azt mondta, hogy a tesztet valójában Szergej Szirotkinnak szervezték, és Kubica meghívása csupán egyszeri alkalom volt, de az eredmények láttán elterjedt a pletyka, hogy további tesztek megszervezésére is van kilátás. A lengyel pilóta papíron akár egy idei autót is kipróbálhat a Hungaroringen, mivel

a Magyar Nagydíj után két napig nálunk tesztel majd az F1-es mezőny.

Nico Hülkenberg helye biztos a csapatnál, Jolyon Palmer ülése azonban szinte biztosan felszabadul, legkésőbb a szezon végén, mivel a brit versenyző nem tudja tartani a lépést Hülkenberggel. Eddig elsősorban Fernando Alonsót, Esteban Ocont és Sergio Pérezt hozták összefüggésbe a szerződéssel, de Szirotkin neve is felmerült.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!