Társoldalunk:

Ralf Schumacher durván beszólt Alonsónak a pályája miatt

2017.06.12. 15:32

A korábbi F1-es versenyző ellátogatott a gokartcsapatával Alonso pályájára, és veszélyesnek tartotta azt. Alonso komolyan vette az ügyet, és élesen visszaszólt egykori ellenfelének.

Nem csak a saját pályafutásával kell foglalkoznia Fernando Alonsónak, a nemrég felépített gokartpályája is ad elég teendőt számára. A múzeuma szomszédságában átadott létesítményben nemrég egy halálos kimenetelű baleset is történt, a múlt hétvégén pedig az FIA CIK bajnokság futamát rendezték náluk, ahol a korábbi F1-es pilóta, Ralf Schumacher csapata is indult.  

„Nagyon szomorú vagyok a verseny miatt, mert szokatlan helyzetbe kerültünk – írta Schumacher a KSM-csapat Facebook-oldalán. – Mióta visszatértem a gokartozásba, először érzem azt, hogy teljesen rossz helyen versenyzünk. Már a januári, háromnapos tesztünk után próbáltam elmagyarázni, hogy egy ilyen nyomvonalú pályán nem kellene CIK vagy FIA szintű versenyeket rendezni.”

Korábban a pályán, most az éterben küzdenekForrás: DPA/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Rainer Jensen

„Most több alkatrészt teszünk tönkre, mint hinnék. Egy vagyonba kerül majd a verseny minden résztvevőnek pusztán azért, mert olyan emberek hoztak döntéseket, akik nem értik, hogy mi kell a gokartozáshoz. Ezen felül még a versenyzőink épségét is kockáztatjuk, ami szintén hihetetlen. Csak remélni lehet, hogy az emberek elkezdenek hallgatni a csapatokra, hogy a jövőben ezt elkerülhessük.”

Alonso viszont magára vette a kritikát, és éles hangon reagált, szerinte Ralf Schumachernek csupán hiányzott a rivaldafény, ezért próbál meg visszakerülni az újságok címlapjaira.

„Nálunk versenyez az asztúriai-, a spanyol-, és az Európa-bajnokság is, valamint rendelkezünk FIA és CIK homologizációval, ők előírják, hogy a pálya nyomvonala mellett mennyi helynek kell lenni, mekkora bukóterekre van szükség, milyen kanyarsebességek megengedettek, és milyen kerékvetőket kell lerakni, mert ez mind szabványos az összes pályán.”

Nem indultak jól a dolgok

„Mi ezeket követve építettük meg a pályát, és rendeztünk nagyszerű eseményt, több mint 200 versenyzővel. Láttam Ralf panaszait, hogy elszakítottak néhány láncot, és eltörtek pár tengelyt. Szerintem először a versenyzőinek kellene szólnia, hogy az aszfalton kell menni, mert a többi csapatnál minden oké volt. Csak az ő csapatánál kezd elfogyni a pénz.”

A kétszeres világbajnok azt is gyanította, hogy Schumachert hátsó szándék vezérelte.

„Azt sem felejthetjük el, hogy neki is van egy gokartpályája Németországban, és ő is Európa-bajnoki fordulót akart rendezni, de talán az FIA nem volt elégedett azzal, ahogy a pályája kinéz.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!