Vágólapra másolva!
Kanadában a régi szép időket idézte a teljesítménye, és a Mercedes is összekapta magát a monacói nehézségek után. Magabiztosan tekintenek a további versenyekre.

A szezon hetedik futamáig kellett várni a Mercedes idei első kettős győzelmére, de Lewis Hamilton formáját látva Niki Lauda is azt mondta a Sky Sportsnak, hogy a Kanadai Nagydíj olyan volt, mint „a régi szép idők.” Hamilton a legjobb formáját hozta, rajt-cél győzelmet szerzett a 65. pole pozíciója után, és Sebastian Vettel 4. helyének köszönhetően 12 pontra csökkentette a hátrányát.

A kontraszt különösen a két héttel ezelőtti Monacói Nagydíjhoz képest szembetűnő, hiszen az utcai pályán Hamilton küszködött a gumikkal, és a Ferrari olyan simán nyert, mint most a Mercedes. A brit pilóta és Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója is kiemelte, hogy igen megfeszített munka kellett ahhoz, hogy összeszedjék magukat a legutóbbi vereség után.

Hamiltonnak nagyon fontos volt a győzelem, úgy ünnepelt, mintha világbajnokságot nyert volna Forrás: AFP/2017 Getty Images/Dan Istitene

„Monaco után tényleg mindenki vakarta a fejét, de nagyon akartunk dolgozni és összefogni, meg is tettük – nyilatkozta Hamilton. – Az elmúlt öt év alatt még nem láttam a csapatot ennyire összeszokottan, egy közös ügyért dolgozni, hogy megértsük az autót, és összehozzuk azt, amit elértünk.

Hamilton „lenyűgöző csapatmunkának” nevezte, ahogy a Mercedes megtalálta és kijavította azokat a gondokat, amik visszavetették az autót Monacóban, de figyelmeztetett: „Az autó megint olyan lett itt, mint amilyennek lennie kell, de ez nem azt jelenti, hogy mindig ilyen is marad.” Hozzátette, örül annak, hogy Monaco még a szezon elején történt, és most már továbbléphetnek utána.

Mostantól fog csak igazán rákapcsolni? Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

A brit pilóta kiemelte csapattársa, Valtteri Bottas munkáját is, ami hozzásegítette az istállót, hogy visszaelőzzék a Ferrarit a konstruktőri pontversenyben, Bottas viszont nem lehet felhőtlenül boldog, mert 20 másodpercet kapott Hamiltontól, ami még úgy is sok, hogy a második etapban ő lágy, Hamilton pedig szuperlágy gumikat kapott, és Bottas egy ideig beragadt Esteban Ocon mögé.

Toto Wolff kiemelte, hogy a Kanadai Nagydíjtól is tartottak, mert tavaly itt igen nehéz hétvégéjük volt, de Hamilton „szinte ijesztő” időmérős köre után lehengerlő teljesítményt nyújtott a versenyen is, ráadásul Bottas is összeszedte magát a kevésbé sikeres időmérő után. Kiemelte, hogy Monaco óta a csapatnál három műszakban, hétvégén is dolgoztak a problémáik megfejtésén.

Az idei első közös siker Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„A hétvége titka mégis az volt, hogy ne hagyjuk elpattanni a labdát, maradjunk nyugodtak, elemezzük ki a gondjainkat, és találjunk megoldásokat. Most két lábbal a földön kell állnunk, keményen kell dolgoznunk, és egyszerre csak egy versennyel kell foglalkozni. Ma láttunk némi bíztató jelet, de ugyanígy kell dolgoznunk, hogy Bakuban ezeket újabb sikerekké alakíthassuk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!