Vágólapra másolva!
A Red Bull szerint erősebb motor nélkül a harmadik rajtsornál nem tudnak előrébb kerülni, ráadásul a hétvégéjük sem alakult zavartalanul. Kavarodást remélnek az elején.

Szinte eltűnt a Red Bull a mezőnyben a Kanadai Nagydíj időmérő edzésén, mivel a két Mercedesszel és a két Ferrarival nem tudták felvenni a versenyt az első két rajtsor kockáiért, de Felipe Massa és az üldözők sem voltak veszélyesek rájuk. Christian Horner a Sky Sportsnak többször elmondta, hogy speciális, időmérős motor-üzemmódok nélkül nem tudják tartani az élmezőny tempóját.

„Az 5. hely volt a lehető legjobb – nyilatkozta Max Verstappen a Sky Sportsnak. – Tudtuk, hogy nem ez a pálya lesz a kedvencünk, és az időmérőn, különösen a Q3-ban a Mercedes és a Ferrari is fel tudja tekerni a motorjait. Mi pedig nem. Ezért mindig is az 5. hely volt a cél” – foglalta össze.

Verstappen ennél nem tehetett többet Forrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Verstappen azt mondta, nem volt teljesen elégedett az autójával, mert a harmadik szabadedzés és az időmérő között „apróságokat” megváltoztattak rajta, de „ezek nem igazán váltak be”, ám ebből is megpróbálta kihozni a legtöbbet. Úgy vélte, a versenyen is csak az 5. hely megtartása lehet a célja, de egy esetleges rajtbalesetre utalva azt mondta, majd meglátják, mi alakul ki előttük.

A holland pilóta ugyan beszólt kissé a Renault-nak is, de csapatát is próbálta noszogatni.

„Keményen kell dolgoznunk azon, hogy az autó egyre jobb legyen, és végül a mezőny legjobbjává váljon. Ez a csapat célja, és már azok a fejlesztések is remekül működnek, amiket ide elhoztunk, de ez az időmérőn nem igazán látszott. Egy olyan pályán, ahol sok a hosszú egyenes, és nagy teljesítményre van szükség, nem sokat tehetünk.”

Ricciardo sokat rostokolt a bokszban, de szombaton behozta a hátránya nagyját Forrás: AFP/2017 Getty Images/Mark Thompson

Daniel Ricciardo ezúttal kikapott a csapattársától, szerinte ez „nyilvánvalóan soha sem tökéletes eredmény”, de hozzátette, „a lehető legkevésbé csalódott”, mert pénteken műszaki hiba miatt rengeteg időt vesztett, amit a harmadik szabadedzésen próbált behozni, ekkor viszont már inkább a versenyre készültek a csapattal.

bár legalább úgy éreztem, hogy mi is vadászhatunk valamire. Legalább Maxszal csatázhattunk, de ennél sokkal többre nem vágyhattam, ma nem hiszem, hogy ennél sokkal jobbak lehettünk volna – vélte. – Az utolsó etapban szerettem volna javítani, lehet, hogy maradt benne egy tized, de egyébként szerintem a legtöbbet kihoztam a helyzetből.”

Az ausztrál pilóta pályafutása első győzelmét pont Kanadában szerezte, még 2014-ben.

A rá jellemző mosollyal megjegyezte, most is csak ez lenne jó eredmény a számára. „Ööö’, az első. Három évvel ezelőtt is a 6. helyről rajtoltam, és az 1. lettem, holnap is a 6. helyről indulok, könnyű matek, nem igaz?”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!