Társoldalunk:
Hírlevél

Honda: A McLarennel közösen fejlődnénk

2017.06.10. 16:10

A Honda F1-es programjának vezetője megérti, hogy a McLarennél feszültek az eredmények hiánya miatt, de úgy vélte, a két fél még mindig jó kapcsolatban van.

Újabb, motorral kapcsolatos meghibásodással kezdődött Fernando Alonso F1-es visszatérése, miután a spanyol pilóta már az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján kilátásba helyezte, hogy elhagyja a McLarent, ha záros határidőn belül nem nyílik esélye a győzelemre.

Bár az FIA-t már tájékoztatni kellett, hogy a csapatok milyen motorral indulnak jövőre, Zak Brown nem zárta ki, hogy jövőre mégis motorszállítót váltanak, mert szerinte a Honda elvesztette a fonalat. Juszuke Haszegawa, a Honda F1-es programjának vezetője pénteken az FIA sajtótájékoztatóján Brown megjegyzésére reagálva azt mondta, szerinte nem ez a helyzet.

Reménytelennek tűnik a helyzetForrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„Sajnálatos, hogy nem tudom meggyőzni őket arról, hogy jó irányba megyünk, de meggyőződésem, hogy nem vesztünk el – jelentette ki. – Időre van még szükségünk, de jól dolgozunk. Mindent elkövetünk, hogy felgyorsítsuk a fejlesztéseinket, de azt nem árulom el, hogy miket.”

A Hondát sok kritika éri, mert ragaszkodnak a saját szakembereikhez,

és állítólag nem hajlandók külső szakértelmet igénybe venni, de Haszegawa leszögezte, hogy ő soha sem utasította el a külső segítséget. „Most is van ilyesmi, de nem nevezem meg, hogy kikkel.” A japán menedzser elismerte, nem lepődött meg Brown kritikáin, mert „nem csoda, hogy frusztrált”, de szerinte „még mindig jó kapcsolatban” van a McLaren tavaly kinevezett ügyvezetőjével.

Időt kérForrás: DPPI media/Florent Gooden

„Én is zaklatott és csalódott vagyok, a csapat is az, igen nehéz és megterhelő helyzetben vagyunk” – foglalta össze. – Talán azt hiszik, hogy a Honda a jövőben sem tudja összeszedni magát, de meg kell győznünk őket az ellenkezőjéről azzal, hogy megmutatjuk neki – mondta. – Úgy döntöttünk, hogy e nagyon nehéz körülményeket együtt, csapatként küzdjük le, együtt dolgozunk a fejlődésért.”

Haszegawa szerint „egyelőre” nem kapott határidőt vagy ultimátumot a McLarentől,

és amint a fejlesztéseik beválnak a fékpadon, azonnal bevetik őket a pályán is. Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a BBC-nek azt mondta, mindent készek megtenni a Honda felzárkóztatása érdekében, Haszegawa állítólag nem hallott még erről, de örömmel fogadta a felajánlást korábbi munkatársától.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!