Honda: A McLarennel közösen fejlődnénk

Forma-1, Fernando Alonso, McLaren Honda, Kanadai Nagydíj
MONTREAL, QC - JUNE 09: Fernando Alonso of Spain and McLaren Honda climbs out of his car after stopping on track during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2017 in Montreal, Canada. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Honda F1-es programjának vezetője megérti, hogy a McLarennél feszültek az eredmények hiánya miatt, de úgy vélte, a két fél még mindig jó kapcsolatban van.

Újabb, motorral kapcsolatos meghibásodással kezdődött Fernando Alonso F1-es visszatérése, miután a spanyol pilóta már az FIA csütörtöki sajtótájékoztatóján kilátásba helyezte, hogy elhagyja a McLarent, ha záros határidőn belül nem nyílik esélye a győzelemre.

Bár az FIA-t már tájékoztatni kellett, hogy a csapatok milyen motorral indulnak jövőre, Zak Brown nem zárta ki, hogy jövőre mégis motorszállítót váltanak, mert szerinte a Honda elvesztette a fonalat. Juszuke Haszegawa, a Honda F1-es programjának vezetője pénteken az FIA sajtótájékoztatóján Brown megjegyzésére reagálva azt mondta, szerinte nem ez a helyzet.

Reménytelennek tűnik a helyzet Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„Sajnálatos, hogy nem tudom meggyőzni őket arról, hogy jó irányba megyünk, de meggyőződésem, hogy nem vesztünk el – jelentette ki. – Időre van még szükségünk, de jól dolgozunk. Mindent elkövetünk, hogy felgyorsítsuk a fejlesztéseinket, de azt nem árulom el, hogy miket.”

A Hondát sok kritika éri, mert ragaszkodnak a saját szakembereikhez,

és állítólag nem hajlandók külső szakértelmet igénybe venni, de Haszegawa leszögezte, hogy ő soha sem utasította el a külső segítséget. „Most is van ilyesmi, de nem nevezem meg, hogy kikkel.” A japán menedzser elismerte, nem lepődött meg Brown kritikáin, mert „nem csoda, hogy frusztrált”, de szerinte „még mindig jó kapcsolatban” van a McLaren tavaly kinevezett ügyvezetőjével.

Időt kér Forrás: DPPI media/Florent Gooden

„Én is zaklatott és csalódott vagyok, a csapat is az, igen nehéz és megterhelő helyzetben vagyunk” – foglalta össze. – Talán azt hiszik, hogy a Honda a jövőben sem tudja összeszedni magát, de meg kell győznünk őket az ellenkezőjéről azzal, hogy megmutatjuk neki – mondta. – Úgy döntöttünk, hogy e nagyon nehéz körülményeket együtt, csapatként küzdjük le, együtt dolgozunk a fejlődésért.”

Haszegawa szerint „egyelőre” nem kapott határidőt vagy ultimátumot a McLarentől,

és amint a fejlesztéseik beválnak a fékpadon, azonnal bevetik őket a pályán is. Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a BBC-nek azt mondta, mindent készek megtenni a Honda felzárkóztatása érdekében, Haszegawa állítólag nem hallott még erről, de örömmel fogadta a felajánlást korábbi munkatársától.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!