A hibák ellenére biztatóan kezdett a Red Bull

Canadian F1 Grand Prix - Practice GettyImageRank1 Formula One Racing formula 1 Auto Racing Formula One Grand Prix Canadian F1 Grand Prix Canadian Formula One Grand Prix topics topix bestof toppics toppix MONTREAL, QC - JUNE 09: Red Bull Racing Team Princi
MONTREAL, QC - JUNE 09: Red Bull Racing Team Principal Christian Horner talks with Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing in the garage during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2017 in Montreal, Canada. Clive Mason/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Mindkét autójuk megállt a Kanadai Nagydíj péntek délutáni szabadedzésén, de Ricciardo erőt merít abból, hogy Verstappen jó tempót diktált, amíg el nem romlott a váltója.

A Red Bullnak nem volt sima napja pénteken: a Kanadai Nagydíj második szabadedzésén mindkét autójuk lerobbant, ennek ellenére úgy érzik, jobban állnak, mint azt a lóerőigényes montreali pályán várni lehetett.

Daniel Ricciardo délután mindössze 8 kört tett meg, amikor a rádión arról számolt be, hogy a motorja vesztett az erejéből, és miután megvizsgálták az autóját, kiderült, hogy már nem állhat újra munkába. „Ez egy elég eseménytelen nap volt, nem tölthettem túl sok kört a pályán. Talán többet, mint Fernando (Alonso)! Ő kiment egyáltalán? Megnézhetjük, ki vezetett többet" – utalt az ausztrál a McLaren versenyzőjére, akit egy hidraulikai hiba tartott sokáig a garázsban.

Nos, ezt a versenyt Ricciardo nyerte: a nap folyamán ő teljesítette a legkevesebb, 31 kört a mezőnyben, 1-gyel kevesebbet Alonsónál.

Már az időmérő-szimulációkban sem tudott részt venni, így a legjobb idejét még a szuperlágy gumikon érte el, ezért csak a 15. helyen rangsorolták. Ennek ellenére nem volt elkeseredve.

Horner és Verstappen Montrealban Forrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„A pozitívum az, hogy Max az ultralágy gumikon erős tempót diktált, az élboly végéhez csatlakozott, erre remélhetőleg építhetünk holnap – mondta. – Hosszú etapos adatunk szerintem nincs elég, de a rövid etapokról van, abból ő teljesített párat. Ami engem illet, én nem tehettem meg túl sok zavartalan mért kört, de semmi gáz. Vezettem már eleget ezen a pályán."

Verstappen az 5. helyen zárta az első edzésnapot, 0,453 másodpercre közelítve meg az élen végző Kimi Räikkönent, de az első hosszú etapjában, amelynek az ultralágy Pirelliken vágott neki, megállt az autója. A Red Bullt irányító Christian Horner elárulta, hogy az első vizsgálatok váltóhibára utaltak.

„Nem tudom, pontosan mi történt. Még utána kell járnunk, de az edzés addig kifejezetten ígéretesen alakult számunkra, elég közel voltunk a legjobb négyhez ezen a pályán, amely nem tartozik a kedvenceink közé – jelentette ki Verstappen. – Ezzel szerintem elégedettek lehetünk."

A Red Bull versenyzői egyetértettek abban, hogy az új fejlesztések révén a csapatuk közelebb került a Ferrarihoz és a Mercedeshez, de azt állították, már megbékéltek vele, hogy az első helyért mostanában nem harcolhatnak. Verstappen szerint egy 5. hely is „felér a győzelemmel" számukra.

„Nem igazán változott semmi. A szezon eleje óta tisztában vagyunk vele, hogy a győzelemre nincs reális esélyünk, de attól még igyekszünk annyira gyorsan vezetni, amennyire csak lehet – tette hozzá Ricciardo.

„Ezen a hétvégén is rengeteg új alkatrészt kaptunk az autóhoz, és Max tempója elég biztató volt. Remélhetőleg holnap is így marad."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!