Vágólapra másolva!
A finn versenyzőt nem érdekli, Hamilton mit gondol: állítja, hogy a Monacóban történtek ellenére nincs csapatsorrend a Ferrarinál, de ha úgy alakul, hajlandó lesz asszisztálni Vettel világbajnoki törekvéseihez.

Miután Monacóban gyanús körülmények között, egy korai bokszkiállás miatt vesztette el a vezetést és a győzelmet, Kimi Räikkönent sokan máris másodhegedűsként könyvelték el Sebastian Vettel mellett, úgy vélve, hogy a Ferrari szándékosan hozta ki az élre a csapattársát.

Két héttel később, a Kanadai Nagydíj előtt megszólalt az ügyben ő maga is, kijelentve, hogy nem sorolták Vettel mögé. Ugyanakkor elismerte, hogy ha a szezon későbbi szakaszában ezt az esélyek indokolttá teszik, kész lesz segíteni neki.

– mondta. – De majd ha eljön az a pont a szezonban, amikor már csak az egyik srácnak van esélye, a másiknak nincs, teljesen normális, hogy lesz. Ez mindig, minden F1-es csapatomnál így ment."

Räikkönen cáfolja, hogy másodhegedűs lett a Ferrarinál Forrás: AFP/Pascal Guyot

„Nincs is vele semmilyen problémám, szerintem ez tiszta játék. Amíg lehet, harcolunk, de ha már nem, akkor így alakult."

Lewis Hamilton a Monacói Nagydíj után egyértelműnek nevezte, hogy a Ferrari beállt Vettel mögé, Räikkönent azonban nem érdekli a véleménye.

„Felőlem gondolhat, amit akar – jelentette ki. – Mi tudjuk, mit csinálunk, és néha előfordul az ilyesmi. Nincs benne semmi különös. Igen, szabadon harcolhatunk egymással. Ismerjük a játékszabályokat, tudjuk, a csapat mit vár tőlünk. Ennyire egyszerű."

„Olyan keményen küzdünk, amilyen keményen csak tudunk. Mindig megpróbáljuk legyőzni egymást, de mindig elöl kell lennie valakinek. Ezúttal így alakult. Előfordul."

Räikkönen hozzátette, hogy a monacói dobogón nem azért tűnt feldúltnak, mert haragudott a csapatra, csak egyszerűen csalódott volt a győzelem elvesztése miatt.

Vettel szintén cáfolta, hogy a szerződése szerint elsőszámú versenyző lenne a Ferrarinál.

„Ennek ilyen korán nem is lenne értelme, még rengeteg futam van hátra – mutatott rá. – Nem érdemes energiát pazarolnunk arra, amit mások gondolnak, hogy csinálunk. Megteszünk minden tőlünk telhetőt, és amint már említettem, egyértelműek a játékszabályok."

Räikkönennel már az előző két évben is csak egy-egy újabb szezonra hosszabbított a Ferrari, ezért a jövője most elkerülhetetlenül ismét téma lett. Elismerte, hogy még nincs szerződése 2018-ra, ennek azonban szerinte semmi köze a Monacóban történekhez.

„Már megvannak a terveim, de ezt nem kell megosztanom másokkal – jelentette ki. – Senkinek semmi köze hozzájuk. Úgyis mindenfélét összeírnak rólam, úgyhogy nincs jelentősége. Akiknek tudniuk kell, azok tudják. Majd meglátjuk, mi lesz."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!