Nem teszi Hamilton másodhegedűsévé Bottast a Mercedes

F1 - BAHRAIN GRAND PRIX 2017 APRIL AVRIL BAHREIN CIRCUIT F1 FORMULE 1 FORMULE UN GP GRAND PRIX GRID GRILLE RACE STARTING 44 HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, 77 BOTTAS Valtteri (fin) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Me
44 HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, 77 BOTTAS Valtteri (fin) Mercedes W08 Hybrid EQ Power+ team Mercedes GP, action during 2017 Formula 1 FIA world championship, Bahrain Grand Prix, at Sakhir from April 13 to 16 - Photo Antonin Vincent / DPPI
Vágólapra másolva!
Toto Wolff csapatfőnök kijelentette, hogy nem változtatnak a hozzáállásukon. Elismerte, hogy a hétvégi verseny helyszíne, a montreali pálya nem feltétlenül kedvez az autójuknak.

Benne van a pakliban, hogy Sebastian Vettel még nagyobb egérutat nyer a tabellán Lewis Hamilton és Valtteri Bottas előtt, ha a Mercedes nem áll be egyértelműen valamelyik pilótája – a pontállás diktálta logika szerint Hamilton - mögé a világbajnoki küzdelemben. Toto Wolff, a címvédő istálló csapatfőnöke azonban kijelentette: nem változtatnak az eddigi hozzáállásukon, továbbra is egyforma bánásmódban fogják részesíteni a britet és a finnt.

– bár néha nehéz betartani, hiszen nem mindig az a versenyző nyer, aki előrébb áll a világbajnokságban" - mondta a Mercedes kanadai futamelőzetesében Wolff.

Még sem Bottasból, sem Hamiltonból nem csinálnak másodhegedűst Forrás: DPPI/Antonin Vincent

Hamilton 25 ponttal követi Vettelt, Bottas lemaradása ugyanakkor már csapattársától is 29 pont. A Mercedes évek óta hangoztatja a semlegesség politikáját a versenyzők között, akiket csak akkor szólítanak fel a másik elengedésére, amennyiben az elöl haladó egyértelműen akadályozná üldözőjét. Ilyenre Bahreinben volt példa idén, ahol a gumikkal szenvedő Bottasnak kellett kétszer is félreállnia Hamilton útjából.

A soron következő Kanadai Nagydíjról Wolff azt mondta, a Mercedesnek ismét nehéz dolga lehet. "A verseny trükkös lehet számunkra a pálya vonalvezetése miatt - utalt arra, hogy a W08-nak a jelek szerint a hosszabb kanyarokból álló helyszínek kedveznek, és Montrealban nem igazán vannak ilyenek. - Ez a pálya ugyanakkor mindkét pilótánknak fekszik. Lewis többször nyert itt korábban, és Valtteri is rendre erősen szerepelt a Williamsszel."

"Az a lényeg, hogy rendesen elvégezzük a házi feladatunkat, és mindent megadjunk a versenyzőknek ahhoz, hogy sikeresek lehessenek."

A Mercedesnek többször akadt már gondja a gumik kezelésével, ami meglehetősen látványos volt Monacóban, de Wolff nem fél, hogy ez tartósan visszaveti őket.

"Korábban is voltak fájdalmas hétvégéink. Az a lényeg, hogy szívósak legyünk, és felálljunk az esésekből - mondta. - Emlékszem a szingapúri problémánkra 2015-ben, ami szintén fájdalmas volt. Kitűztünk egy határidőt a gondok megoldására, mielőtt a következő, szuzukai versenyre összpontosítottunk, és ott nyertünk is."

"Monaco után ugyanígy jártunk el – megoldjuk a problémákat, mielőtt Montrealra helyezzük át a figyelmünket. Ez maratonfutás, nem sprintverseny."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!