Egyre több IndyCar-versenyző alázza Hamiltont

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes-AMG Petronas, Monacói Nagydíj
Mercedes' British driver Lewis Hamilton arrives in the pits during the second practice session at the Monaco street circuit on May 25, 2017 in Monaco, three days ahead of the Monaco Formula 1 Grand Prix. / AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
Vágólapra másolva!
Tony Kanaan után az élmezőny több tagja is bírálta az F1-es sztárt, mert Hamilton kritizálta őket Fernando Alonso indianapolisi eredményeit látva.

Tovább gyűrűzik Lewis Hamiltont beszólásának utóélete az IndyCarban. Először Tony Kanaan reagált a háromszoros F1-es világbajnok kritikájára, miután Hamilton arra utalt, hogy gyenge az IndyCar-mezőny, ha Fernando Alonso már elsőre meg tudta szerezni az 5. rajthelyet az Indianapolis 500-ra, a múlt hétvégén megrendezett detroiti fordulón azonban többen is kifakadtak a nyilatkozat miatt.

„Minden tőlem telhetőre szükség volt, hogy ne szóljak vissza, amikor megláttam Lewis Hamilton megjegyzését. Mióta ő a Forma-1-ben versenyez, két autó küzdött a versenyeken, maximum négy – nyilatkozta Graham Rahal, aztán James Hinchcliffe példáját hozta, aki megpördült az 1. körben, majd a stratégiájának és az előzéseinek köszönhetően feljött a 3. helyre.

Hamilton a Monacói Nagydíj előtt nyilatkozott az IndyCarról Forrás: AFP/Pascal Guyot

Rahal rámutatott, hogy az idei IndyCar-szezonban az első hét futamon hét különböző győztest avattak, ami szinte példátlan más bajnokságokban. Úgy vélte, az F1-ből tavaly kiszorult, de az IndyCarban a múlt hétvégén Sébastien Bourdais helyén bemutatkozó Esteban Gutiérrez is tanúsítja, hogy az amerikai sorozat nagyszerű.

Csak az ember és a gép. Ilyen egyszerű, és nagyon mókás. Amikor megnyerünk itt egy versenyt, úgy érezzük, valami nagyszerűt vittünk véghez. Mindenkinek nagy jutalom ez, a pilótának, a csapatnak, a mérnököknek, és mindenkinek – mondta Rahal, aki szombaton és vasárnap is győzött.

Az amerikai pilóta végig csatázta a detroiti első futamot az új-zélandi Scott Dixonnal, aki négyszer lett már IndyCar-bajnok és a pole pozícióból megnyerte már az Indy 500-at is. Rahal úgy véli, Dixonba még Hamilton bicskája is beletörne, és elképzelhetetlennek tartja, hogy összesen csak a saját csapattársával kelljen küzdenie a sikerért.

Hamilton eddig mindössze kétszer kapott ki a csapattársától, de nem nyert még úgy világbajnokságot, hogy egynél több valóban versenyképes ellenfele volt Forrás: Daimler AG/Daimler AG/Wolfgang Wilhelm

„El sem tudom képzelni azt az érzést, hogy minden versenyhétvégére azzal a tudattal készülök, hogy csak a csapattársamat kell megvernem, és akkor nyerek – mondta. – Ez itt nem fordulhat elő. Most komolyan, ha beraknám Scott Dixont egy Mercedesbe egy napra,

Nem értett egyet Hamilton álláspontjával a kanadai Hinchcliffe sem: „Vicces olyasvalakitől kritikát kapni a mezőnyünk színvonalával kapcsolatban, akinek összesen három autó ellen kell vívnia, miközben nálunk hét különböző győztes volt az első hét versenyen. Ez megmutatja, milyen kemény ez a bajnokság. A gyártók, valamint a csapatok kiegyenlítettsége miatt igen nehéz itt nyerni.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!