Button rajtbüntetéssel tér vissza

Forma-1, Monacói Nagydíj, Jenson Button, McLaren
BUTTON Jenson (gbr) reserve driver McLaren Honda MCL32 action during the 2017 Formula One World Championship, Grand Prix of Monaco from on May 24 to 28 in Monaco - Photo / DPPI
Vágólapra másolva!
Fernando Alonso tökéletesen időzítette az indianapolisi kalandját, távollétében kapott büntetéseket az autója, amit ezúttal Jenson Button vezet.

Stoffel Vandoorne barcelonai rajtbüntetései után Fernando Alonso autója is kifutott az egész szezonra meghatározott erőforrás-alkatrészek közül a turbófeltöltőkből és az MGU-H keretből, ezért Monacóban a McLaren összesen 15 rajthelyes büntetéssel számolhat.

Alonso viszont ezt már előre láthatta, és inkább elment az Indy 500-ra, így a McLaren Hondával a beugró Jenson Button rajtol el vasárnap, várhatóan az utolsó helyről.

Ez súlyos csapás a wokingi istállónak, mert a hétvége előtt a pontszerzést sem zárták ki.

Button az utolsó rajtkockára számíthat Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

A gyenge és megbízhatatlan Honda motor miatt a McLaren már az utolsó helyre zuhant a konstruktőri világbajnokságban, hiszen a Spanyol Nagydíjon a Sauber is pontokat szerzett. A lassú monacói pályán erre a McLarennek is lehet esélye, de valószínűleg csak Vandoorne-nak, mert az utcai pályán előzni szinte lehetetlen, eső sem várható.

Egyelőre nem tudni, hogy mikorra várható a továbbfejlesztett Honda erőforrás érkezésel, mert a Sky Sports szerint a kanadai bevetést elhalasztották, mivel az új változat sem lett jobb a réginél. A fejlesztésre viszont nagy szükség van, hiszen Kanada után a Hungaroringig kifejezetten gyors pályák jönnek a versenynaptárban.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!