Társoldalunk:
Hírlevél

Ferrari-elnök: Vettel addig marad, amíg akar

2017.05.27. 11:03

Sergio Marchionne szerint a Ferrari feladata, hogy győztes autót adjon a négyszeres világbajnoknak. A Mercedes csapatfőnöke is utalt a jövő évi terveikre. De mi lesz Alonsóval?

Saját bevallása szerint az idén fordul elő először, hogy Sebastian Vettelnek nincs érvényes szerződése a következő szezonra, de a négyszeres világbajnok nemrég elmondta, nem aggasztja a helyzet, és csak az idei feladatokra összpontosít. Niki Lauda nemrég „baromságnak” nevezte, hogy a Mercedesnek előszerződése lenne Vettellel, ráadásul a Ferrari is éppen jól szerepel.

Vettel és a Scuderia románca tavaly kissé megfakult, mivel a Ferrari autója elmaradt a várakozásoktól, még a Red Bulltól is kikaptak, de Sergio Marchionne, az autógyár elnök-vezérigazgatója szerint rendezték a nézeteltéréseket, és konkrét ajánlatot is tett a világbajnoki címért küzdő versenyzőjének.

Vettel az idén eddig minden futamon dobogóra állhatott, szerinte akár mindet meg is nyerhette volnaForrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

„Ha elégedett az autóval, és tetszik neki, addig maradhat, amíg csak akar – idézték olasz lapok Marchionnét. – Tavaly igen feszült tárgyalásokat folytattunk, mert az autó nem volt elég jó. Most próbálunk olyan autót adni neki, amit elvár, ezután már az övé a döntés.”

Arról álmodtunk, hogy mi állunk majd a bajnokság élén, és most itt tartunk.”

Amennyiben Vettel nem hagyja el a Ferrarit, a Mercedesnél felmerül a kérdés, hogy megtartsák-e Valtteri Bottast vagy vállaljanak inkább kockázatot, és döntsenek Fernando Alonso leigazolása mellett. Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója a La Gazzetta dello Sportnak kijelentette, Bottas tökéletesen átvette Nico Rosberg helyét.

Hamilton marad a Mercedesnél, de ki lesz a csapattársa?Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

„Rosberg alapvető szerepet játszott az autó fejlesztése terén. Az agya úgy járt, mint a mérnököké, de Valtteri Bottas személyében a lehető legjobb helyettest találtuk meg. Teljesen megváltozott a csapat dinamikája. Lewis (Hamiltonnal) és Nicóval különböző időszakokat megéltünk, barátságból csata, majd ellenségeskedés és arrogancia lett. Valtteri és Lewis között viszont nincs összetűzés.”

Tisztelik egymást, és várják a másiktól a jó eredményt. Szerintem Lewis is megváltozott a télen. Zárkózottság helyett igazi csapatjátékos lett.”

Wolff már korábban is utalt arra, hogy nem szívesen borítaná fel újra a csapat morálját azért, mert Hamilton és Alonso esetleg újra egymásnak esne, ezért egyre valószínűbb, hogy ha Bottas a szezon elején elkövetett bakikat maga mögött hagyva továbbra is tartja a lépést Hamiltonnal, megtartják őt a Mercedesnél. Ebben az esetben vajon Alonso végleg az IndyCar felé fordul?

„Ez nem szerepel a terveim között – idézik spanyol lapok a kétszeres világbajnokot. – Ez egyelőre egy különálló verseny, amin részt akartam venni, hogy jól érezzem magam, de nem tervezek ismétlést. Az első és kizárólagos célom, hogy folytassam a versenyzést az F1-ben, és nyerjek. Az (Indianapolis) 500 és Le Mans nagyon vonzó, de nem rövidtávon. Majd lépésről lépésre.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!