Vágólapra másolva!
A finn nem használta a Ferrari új kuplungkarját az előző futamon, de szerinte nem is attól fejlődik a csapat a rajtoknál. Csapattársa, Sebastian Vettel azonban örül, hogy új megoldással kísérleteznek.

Az előző verseny előtt több szakértő kiszúrta, hogy a Ferrari lemásolta a Mercedes kuplungkarjának dizájnját, amely a többi kormányon használt megoldáshoz képest rövidebb, és a közepén van egy vájat a versenyzői ujjainak. Ez segíti a pilótát, hogy még jobban ráérezzen a kuplung hatékony kezelésére.

Az olasz csapatnál a Spanyol Nagydíjon csak Sebastian Vettel használta az új fület, és a hatása látványosan megmutatkozott a rajtnál: a négyszeres világbajnok megelőzte a pole-ból induló Lewis Hamiltont.

Räikkönen nem használta a trükköt Forrás: DPPI/Frederic Le Floc H

"Számos megoldást kipróbáltunk már, és előfordul, hogy valamikor jobban ráérzünk a rajtokra, máskor kevésbé. Mindenesetre eddig bármivel is próbálkoztunk, rendre tűrhetően rajtoltunk - nyilatkozta Vettel a Motorsport.com-nak, amikor az új kuplungkarról kérdezték. - Úgy gondolom, hagyományosan kiválóak voltak a rajtjaink. Idén figyelmen kívül hagyhatjuk a múltat, mivel teljesen új szemléletet kell alkalmazni, de így is rendre sikerült jól rajtolnunk."

"Örülök, hogy kísérleteztünk a (kuplungkar) kialakításával, amivel még jobban ráérezhetek a rajtolásra. Láttam, hogy Lewis küzdött a kerekek kipörgésével, ami nálam is így volt, de meghúztam a kuplungkart, hogy az elindulás második szakasza jobb legyen, és ez kitűnően működött."

Räikkönen szerint nem az új fül a döntő

Nem tudni, hogy Kimi Räikkönen azért nem használta-e az áttervezett kormányt, mert nem volt elégedett vele, vagy a Ferrari nem tudott eleget gyártani belőle, de úgy érzi, a régi és az új kialakítás eltérésének nincs számottevő hatása a gyakorlatban.

- vélte. - Szerintem fejlődtünk. Természetesen bizonyos dolgokkal még foglalkoznunk kell, de az előző futamon nagyon jól indultam el."

Neki ez végül nem sült el jól, mert az első kanyarig hiába ért Vallteri Bottas mellé, honfitársa kifogyott a helyből a kanyar belső oldalán, és a rázókövön megcsúszva nekiment a Ferrarinak, kiesést okozó károkat téve benne.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!