Vágólapra másolva!
Új élményben volt része a berendezés zavara miatt, de amúgy elégedett az autóval, és nem tartja kizártnak Monacóban, hogy a McLaren Fernando Alonso barcelonai 7. rajthelyéhez hasonló eredménnyel rukkoljon elő.

Jenson Button Monacóban visszatér egy nagydíjra a Forma-1-be, az Indy 500-on versenyző Fernando Alonsót helyettesítve a McLarennél. A brit pilóta, aki továbbra sem állítja, hogy végérvényesen visszavonult, a szimulátorban készült a visszatérésre, ahol érdekes kalandjai is voltak a berendezés zavara miatt.

"Eleinte nem éreztem jónak az autót, de akkor még nem voltak rajta a fejlesztések. Ezért változtattunk a beállításokon, amitől sokat javult a helyzet, az autó ezután jobban illett a vezetési stílusomhoz. A frissítésekkel nagyszerű vezetni - számolt be a szimulátoros tapasztalatairól az újságíróknak a McLaren főhadiszállásán.

Button visszatér az F1-be, de csak Monacóban Forrás: McLaren

"A minap kétszer is lezuhantam a kikötőbe, ami, reméljük, a valóságban nem fog bekövetkezni. Az 1-es kanyar után felfelé haladtam az emelkedőn, és a jobb oldalán egyszerűen lezuhantam. Korábban még sohasem bukfenceztem a szimulátorban, de ezúttal így történt!

A kétszeres világbajnok Alberto Ascarival 1955-ben tényleg megtörtént, hogy egy baleset után a tengerbe zuhant Monacóban, majd egy évtizeddel később az ausztrál Paul Hawkins ismételte meg a mutatványt. Szerencsére egyikük sem sérült meg.

Új fejlesztések jönnek a McLarenhez, de Alonso csak Kanadában ül vissza az autóba Forrás: NurPhoto/Miquel Llop/NurPhoto/Miquel Llop

Button optimista az idényt ismét szenvedve kezdő McLaren teljesítményével kapcsolatban. Szerinte már pislákol a fény az alagút végén, amire az előző versenyhétvége szolgáltatja a bizonyítékot: az autók egyik legjobb mércéjének számító, gyors kanyarokkal teli barcelonai pályán Alonso csupán a három élcsapat versenyzőitől kapott ki a kvalifikáción.

Nem tudom, pontosan mennyit javítottunk a leszorítóerő, mindenesetre sokat, Monacóban pedig további fejlődés várható. Ha Fonzy (Alonso) 7. lehetett Barcelonában, akkor még szebb kilátásaink lehetnek Monacóban" - mondta Button, aki

először a csütörtöki szabadedzéseken próbálhatja ki a megújult előírások szerint készült 2017-es autót.

Hozzátette, hogy nincs rajta nyomás, és ha teljesen idegennek érzi magát az autóban a második kanyarhoz érve a pályán, végleg búcsút int az F1-nek.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!